Националният селекционер Росен Барчовски заяви, че е изключително горд от своя отбор, който е хвърлил всичко в опит да се класира за елиминациите на Евробаскет.

Родният тим загуби от Белгия с 80:89, а Барчовски не пропусна да напомни и различните изходни позиции, които имаха двата тима преди мача.

Докато вчера България надви Грузия в тежка късна драма в Тбилиси, то Белгия имаше протоколен мач срещу Турция осем часа по-рано.

Неравнопоставената позиция на двата тима се видя във физическото сътояние. Просто в края родният тим нямаше сили, но цялостната оценка на Росен Барчовски за първенството е положителна.

"Много обстоятелства спомогнаха да загубим мача. Но искам да кажа, че съм горд с този отбор. Пробвахме всичко и изцедихме всичките си сили.

Вчера играхме късен мач. Вечеряхме в 1, а те играха ранен мач 8 часа по-рано. Сложиха и грузинските доброволци на главите ни, за да не се чуваме.

Съдийството ... няма да коментирам, за да не звучи като оправдание.

Не повторихме вчерашното нападание, което е очаквано. Умората беше страшна.

Изпуснахме моменти да контролираме резултата. За да съм искрен, при други обстоятелства можеше и да го вземем този мач. Но днес трудно, много трудно. Вчерашният ден за тях бе абсолютна почивка, а за нас бе кошмар.

Цялостната ми оценка е добра игра в нападение, защитата ни бе по-слабата част. Имаме си проблеми, но те са на целия баскетбол, не конкретно на отбора", заяви Барчовски.