Треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун даде мнение за представянето на Александър Везенков в първия му мач за отбора.

Той бе неофициален - предсезонен, във Ванкувър срещу Торонто Раптърс. Българинът се включи в третата четвърт, записа 11 игрови минути, вкара 12 точки и добави 2 борби, плюс асистенция. Кингс загуби срещата с 99:112.

В клубния канал в YouTube се появи видео (горе) с изявите на българина, извадени отделно от общия репортаж в мача. Интересът към това как ще се адаптира Саша - MVP на Евролигата за миналия сезон, е огромен.

Треньорът Майк Браун бе лаконичен, когато говори за Везенков след срещата, като очевидно не искаше да коментира отделни играчи.

Той не говори за представянето на звездите си, чиито минути разпредели из двубоя, който бе трупане на игрови ритъм, а не в търсене на резултат.

"Саша стреляше добре - каза Браун, питан изрично за българина. - Трябва да видим записа, за да оценим как се е справил в защита, но в офанзивната част бе това, което знаем, че може."

Съотборникът на Везенков Харисън Барнс пък говори по-обширно за лагера на Кингс преди сезона и как отборът се приближава към маратонското изпитания в НБА, което стартира в края на месеца.

"Новите момчета се адаптират бързо, всички сме в идеално състояние и гледаме в една посока - каза асът пред The Athletic. - Саша е страхотен.

Но ние не сме имали съмнения, защото не очакваме някакъв новобранец. Това е човекът, който бе най-добър в Европа за миналата година.

Говорим за завършен играч и съм убеден, че ще помогне много на отбора."