Голдън Стейт Уориърс се върна в серията от първия кръг на плейофите на НБА и изравни 2-2 срещу Сакраменто.

Шампионите не се предават в защитата на титлата и удържаха победа със 126:125 у дома в мач №4, като оцеляха при последната стрелба със сирената на Кингс, която можеше да прати серията в посока 1-3 за гостите.

Дреймънд Грийн се завърна след наказание от 1 мач, за което се говори и полемизира от дни. Той донесе още хъс и адреналин в редовете на шампиона, отписван от мнозина след колеблив сезон, изпълнен и с множество контузии за звездите на тима - особено Стеф Къри.

Но блестящият Къри отново бе на линия - 32 точки в мач №4. Старият съратник Клей Томпсън добави 26, включително ключови тройки в последните секунди на втората и четвъртата части. Грийн се включи мощно от скамейката с 12 точки и 10 рибаунда, а Андрю Уигинс и Джордан Пуул също допринесоха сериозно (18 и 22 точки съответно). За гостите Д`Арън Фокс направи голям мач с 38 точки.

Куриозно, Къри можеше да е антигерой за своите, след като взе таймаут 30-ина секунди преди края. Но се оказа... че отборът му няма право на повече таймаути. И така топката отиде за Сакраменто, плюс реализиран наказателен. Но Голдън Стейт удържа и е жив в серията.

Денвър пропусна да "измете пода" с Минесота и ще трябва да довършва работата у дома след 108:114 с продължения в мач №4. Такъв е терминът при 4-0 победи в плейофна серия.

Вместо това резултатът е 3-1 за Нъгетс, а всичко можеше да приключи още тази нощ при победа на Никола Йокич и компания. Сърбинът направи пореден голям мач с 43 точки, 11 борби и 6 асистенции.

Бостън победи със 129:121 като гост Атланта в мач №4 и води с 3-1 в серията на Изток, а Ню Йорк Никс има същия аванс срещу Кливлънд след успех в своята зала със 102:93 в среща №4.