Брони Джеймс, синът на баскетболната легенда ЛеБрон Джеймс, заяви, че смята да участва в тазгодишния Драфт на НБА. Всяка година след края на сезона тридесетте отбора от най-силното първенство в света избират в два кръга 60 от най-талантливите баскетболисти, а действието на Брони, чието пълно име е ЛеБрон Джеймс-младши, не му гарантира нищо, като той си запазва и възможността да се оттегли.

19-годишният гард изкара първия си сезон при колежаните, където игра за Университета на Южна Калифорния, но не с кой знае какъв успех. Средните му показатели бяха по едва 4.8 точки, 2.8 борби и 2.1 асистенции в общо 25 мача от колежанското първенство.

Новината за решението му идва по-малко от година, след като Джеймс-младши преживя сърдечен арест по време на тренировка на отбора си. 194-сантиметровият гард обяви решението си в социалните мрежи, като допълва, че ако все пак реши да остане в колежа, което е твърде вероятно, ще го направи в друго училище, а не в досегашното си.

"Имах година с върхове и спадове, но всичко ми помогна да възмъжея още повече. Взех решение да участвам в Драфта на НБА, но същевременно да запазя правата си на студент-спортист и паралелно с това да стана част от трансферния портал на НКАА. Благодаря на Южна Калифорния за невероятната първа година в колежанския баскетбол", написа Брони.

Баща му ЛеБрон в момента играе в Лос Анджелис Лейкърс и е считан за един от най-великите в историята на баскетболната игра. Джеймс-старши никога не е крил желанието си да играе заедно с Брони в НБА.

Наскоро той стана първият играч, реализирал 40 000 точки в Асоциацията, а макар да му предстои да навърши 40 години на 30 декември, не показва признаци на това да свали нивото, което демонстрира вече две десетилетия.