Александър Везенков имаше нова трудна вечер в своя дебютен сезон в НБА. Българската баскетболна звезда и съотборниците му записаха трето поражение в първите пет кръга, като този път паднаха от Хюстън Рокетс с 89:107.

Неприятният факт от мача е, че Везенков не успя да реализира точки, а и игровото му време бе доста по-малко в сравнение с предишните срещи.

Родният национал прекара общо 10 минути на игрището, като в тях успя да запише само една борба, без да се отчете с асистенция и кош.

Везенков се появи за първи път в игра в средата на първата четвърт, когато при оставащи 6:14 минути, Сакраменто Кингс изоставаше с 8:19, а треньорът Майк Браун завъртя огромна част от състава в търсене на по-добро представяне.

Това обаче така и не се случи, а тази първа част завърши при резултат 33:19 за домакините от Хюстън Рокетс.

Везенков бе заменен две минути след началото на втората четвърт, като след нова порция рокади, играта на Сакраменто се подобри и Кралете успяха да спечелят следващите две части.

Така последната четвърт започна при резултат от 71:68 за домакините, а Везенков записа две минути игра в самия край на третата част.

В последната част българинът не се появи в игра, а Хюстън показа невероятен баскетбол, като с 36:21 в нея, успя да спечели мача с крайното 107:89.

Така за първи път в престоя си в НБА, Александър Везенков не успя да отбележи кош. Той стартира с 8 точки в дебюта си, след това се отбеляза 10 срещу Голдън Стейт и 11 срещу Лос Анджелис Лейкърс, преди да дойде спадът от едва две точки в нов мач срещу Голдън Стейт, а тази нощ актив за национала ни нямаше.