Той е двукратен шампион на НБА с Лос Анджелс Лейкърс. Днес името му може и да е позабравено от някои фенове на "езерняците", но пък други със сигурност го помнят.

Станислав Медведенко.

Украинецът, вдигнал два пъти трофея "Лари О"Брайън" редом до Коби Брайънт и Шакил О"Нийл в началото на ХХ век.

Сега, вече 20 години по-късно, той говори и за другата страна на професионалния спорт - онази, която остава до голяма степен скрита от широката общественост. Напрежението, умората и... пиенето.

Според Слава, абсолютно всички спортисти имат проблем с алкохола в даден момент от кариерата си.

"Разговарях с Владе Дивац, когато той вече бе в залеза на кариерата си и прекара последния си сезон в Лейкърс.

Той ми каза - "Човече, просто стоиш там и пиеш. Без значение дали е бира или нещо друго. А една сутрин се събуждаш с махмурлук, поглеждаш се в огледалото и осъзнаваш, че си алкохолик", разказва Медведенко.

 "В един момент си си казвал, че можеш да пиеш и в един момент, когато поискаш, просто да спреш. Всички спортисти минават през подобни неща и имат проблеми с алкохола", категоричен е бившият баскетболист, който прекара шест сезона в Лейкърс, а след това игра една година в Атланта Хоукс и се отказа.

208-сантиметровият украинец записа 263 мача в редовния сезон и още 37 в плейофите, но контузии го принудиха да се оттегли едва на 28-годишна възраст.