Изключително рядка картичка на ЛеБрон Джеймс от новобранския му сезон в НБА бе продадена за рекордна в историята на баскетбола сума.

Джеймс дебютира при професионалистите през 2003 година с екипа на Кливланд, отбора от родния му щат Охайо, а 18 години по-късно анонимен колекционер брои умопомрачителната сума от $5.2 милиона за въпросната картичка. Става дума за артикул, който е част от ограничена серия със символични 23 броя (тогава Джеймс играеше с №23).

Специалното на въпросната серия е това, че всички 23 броя са подписани от Джеймс и заедно с тях има част от екипа му от онзи сезон.

Сумата от $5.2 милиона изравнява и абсолютния рекорд за най-голяма сделка в тази сфера. Досегашната най-скъпа спортна картичка отново бе от новобрански сезон, но на бейзболната икона Мики Ментъл - от далечната 1952 година. 

По-рано през годината подписана новобранска картичка на легендата на НФЛ Том Брейди бе продадена за $2.25 милиона, а рядък екземпляр от дебютния сезон на покойния Коби Брайънт достигна цена от почти $1.8 милиона.