Майкъл Джордан има шест шампионски титли в НБА с отбора на Чикаго Булс, но днес, в навечерието на новия сезон при най-добрите, мечтае за нов триумф, но вече от другата страна - като собственик. Най-великият баскетболист за всички времена вече повече от 15 години е част от управлението на Шарлът, а от 2010 година насам е мажоритарен собственик на отбора от Северна Каролина.

Мечта, която наглед изглежда доста трудна, поне към момента, защото откакто Шарлът отново се завърна в НБА през 2004 година, отборът е участвал в плейофите точно три пъти. Като и в трите случая отпада в първия кръг, а за последно това се случи през 2016 година.

"За какво си мечтая ли? За титла в НБА с Шарлът. Това е много важно за мен. Смятам, че този град заслужава нещо такова, защото е минал през много. А аз като любящ баща просто искам да видя детето си да успява. Преживял съм много в баскетбола, повече хубави неща и почти никакви лоши. Но и лошите случки всъщност са добри, но просто не веднага", коментира Джордан.

58-годишната легенда е роден в Бруклин, Ню Йорк, но е неразривно свързан със Северна Каролина. Той израства в Уилмингтън, а след това играе колежански баскетбол в Университета на Северна Каролина в Чапъл Хил.