Кайри Ървинг се забърка в скандал на сериозно ниво, след като промотира антисемитски филм в профила си в Twitter, а малко след това изтри въпросните коментари. Звездата на Бруклин Нетс бе критикуван от организацията на професионалните играчи в НБА.

"Антисемитизмът няма никакво място в обществото ни. Асоциацията на игрчите в НБА се фокусира върху това да създаде обстановка, където всеки може да бъде приет. Отдадени сме на това да помогнем на играчите да разберат, че някои думи могат да доведат до разпространяването и популяризирането на омразни идеологии. Ще продължим да работим срещу речта на омразата", гласи позицията на организацията на играчите.

По-интересното в случая е това, че името на Ървинг не присъства във въпросната декларация, но все пак е ясно, че става дума за него.

Собственикът на Бруклин Джо Цай вече изрази разочарованието си от действията на Ървинг, а НБА също се изказа остро по адрес на Кайри, но подобно на асоциацията на играчите - не спомена името му.

Самият играч пък изглежда е притеснен от случващото се и пропусна последната среща с медиите. Освен това отново използва Tiwtter, за да обясни, че не е искал да обиди религиозните виждания на когото и да било - "Уча се от всички религии в живота", написа той.

Пойнт гардът на "мрежите" редовно се забърква в противоречиви ситуации, които нямат нищо общо с баскетболната игра - преди време той заяви, че вярва в теорията, че земята е плоска. През миналия сезон пък отказваше да се ваксинира и така пропусна голям брой от мачовете на Бруклин от редовния сезон.