Боксьорът Тони Белю обяви война на украинския шампион Александър Усик, но бе нокаутиран в осмия рунд.

Украинецът вече е с актив от 16 победи и нула загуби в полутежка категория, докато англичанинът записа третата си загуба в 33 сблъсъка.

31-годишният Усик е абсолютен шампион с четирите пояса в полутежка категория, а това бе първият мач на английска земя, в който се залага всичко.

В Манчестър англичанинът започна доста силно и се възползва от пасивността на Усик, за да му създаде проблеми в първите три рунда, но постепенно олимпийският шампион от Лондон 2012 започна да става по-ефективен с водещата си дясна ръка.

В осмия рунд всичко за Белю свърши. Той проплака след поражението, а мнозина смятат, че това е последен мач за

"Опитах да дам най-доброто от себе си. Дадох всичко каквото имах. Усик е изключителен бокьор и велик шампион. Победи ме честно, нямам извинения. Най-великият бокьор, с когото съм споделял ринг. Дори не знам с какво ме намери и не помня даже в кой рунд се случи. Трудно е да го приковеш. Бих се с най-добрия. Той просто е по-добър. Усик е най-добрият във всички категории. Изключителен шампион. Велик боксьор", каза Белю след битката.

"Днес Тони Белю показа най-доброто от себе си. Не бях изненадан от добрия му старт, знаех, че ще постъпи така, защото нямаше какво да губи. Бъдещето?

Изпращам най-тежката година в своя живот. Сега искам да си почина, да прекарам време със семейството и детето си и тогава ще мисля. Какво ще променя, когато се кача в тежката категория? Ще ям повече макарони.

Човек трябва да си поставя цели и да ги преследва, иначе умира. Прекарах си страхотно във Великобритания, усетих уважението на феновете. Тук сбъднах мечтите си - станах олимпийски шампион, а сега се бия като професионалист", бяха думите на Усик непосредствено след боя.