Новината, че претендентът в тежка категория Дилиън Уайт е хванат с допинг, но въпреки това му е позволено да играе мач, не се хареса на световния шампион Анди Руис.

Мексиканецът, който шокиращо детронира Антъни Джошуа в САЩ, заподозря план срещу себе си за реванша.

Причината е, че Британският Борд по контрол на бокса позволи на Уайт да се бие с Оскар Ривас, въпреки положителната проба.

Анди Руис подозира, че същото може да се случи и с Джошуа на предстоящия реванш, ако мачът се играе на територията на Великобритания. Общото между Ей Джей и Уайт освен че са англичани е, че и на двамата промоутър е Еди Хърн.

"Няма да ходя във Великобритания за реванш", написа лаконично мексиканецът, споделяйки новината за Уайт.

Все още се уточняват детайлите около втория мач между Руис и Джошуа, който бе заложен в договора. Възможностите са стадионът в Кардиф, както и "Уембли". Алтернативите от страна на Руис са "Мадисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, както и стадион или зала в Мексико.

Интересното е, че един от бизнес партньорите на легендата Флойд Меуйедър - Леонард Елърб, призова Руис за нищо на света да не се съгласява на реванш във Великобритания.

"Не го прави, Анди!", написа приближеният до най-богатия спортист в света.

През миналата седмица Руис обясни, че още се водят преговори и от щаба му се опитват да уредят мача да е в Ню Йорк. Новината за допинга на Уайт може да се окаже важна в тази насока.