Българският боксьор Иван Николов-Вакича няма да се боксира с YouTube звездата KSI. Първоначално новината за този двубой бе оповестена вчера, но днес, 24 часа по-късно, стана ясно, че срещата в крайна сметка няма да се се състои. Причина за това е една от множеството татуировки на бившия футболен хулиган на ЦСКА, която във Великобритания сметнаха за расистка.

Става дума за надпис "White Power". Самият боксьор обяви пред "Спортната джунгла", че това е символ на неговите вярвания в силата и мощта на спортиста.

"Нямам криминално досие или проблем с полицията, свързани с расизъм. Сега разбирам как татуировката може да бъде интерпретирана грешно, но се дистанцирам от всички останали значения с изключение на това, че представлява моята сила като състезател", гласи обръщението на Николов, който потвърди за отмяната на срещата.

Така за втори път български боец се прощава с добра възмжоност заради подозрения в расизъм. През 2019 година договорът на ММА звездата Георги Валетинов с "Белатор" бе прекратен заради съмнения, че той е бил част от агитката, която обиждаше футболистите на Англия на стадион "Васил Левски".

29-годишната риалити звезда Оладжиде Олатунджи, както е рожденото име на KSI, има над 34 милиона последователи в интернет. Той е родом от Уотфорд, откъдето е и боксовата суперзвезда Антъни Джошуа, а в професионалния бокс има 1 победа в 1 двубой - на 9 ноември 2019 година победи друг риалити герой в лицето на Лоугън Пол.