Ден след ММА мача между Хабиб Нурмагомедов и Конър Макгрегър, събитието продължава да е сред най-обсъжданите теми по света.

Това бе най-гледаният и скъп мач в историята на този спорт, а двамата наистина оправдаха фенските очаквания.

Нурмагомедов отказа Конър в четвъртия рунд, но по-дискутирани са събитията от минутите след мача.

Никой не поставя под съмнение тоталната доминация на Нурмагомедов в октагона, но мнозина остро критикуват дагестанеца за действията му след самия край на срещата.

Хабиб прескочи клетката и налетя на хора от щаба на Конър, предизвиквайки хаос в залата. Хора от щаба на "аварския орел" пък влязоха в октагона и нанесоха удари на нищо неочкващаия Макгрегър.

Последваха три ареста на хора от щаба на Хабиб, но Макгрегър не повдигна обвинения и те бяха освободени.

Един от тях бе чеченецът Зунайра Тухугов, който пусна видео съобщение в Instagram, в което казва:

"Ударих го, както обещах. Обещах му да си плати за думите".

Именно думите на Макгрегър бяха основната причина за омразата от страна на Хабиб.

В седмиците преди мача, иралндецът обиждаше религията, семейството и произхода на своя противник.

Нурмагомедов определено прие това лично, пролича си и от действията му.

В едно от най-разпространяваните видеа след мача, се виждат доста интересни неща от двубоя, които феновете нямаше как да видят и чуят по време на живото предаване.

След края на втория рунд, който бе доста тежък за Макгрегър, двамата размениха думи.

От записа се чува, че Макгрегър казва: "Това е само бизнес".

Снимка: Getty images/ Guliver photos

Всички приемат това като опит за извинение от страна на ирландеца по време на мача, явно вече усещащ в каква посока се развиват нещата.

Повечето бойци, които коментираха случката, се обединиха около това, че действията на Нурмагомедов са били изключително грозни и са развалили страхотното впечатление от нещата, които направи по време на мача.

Великият Майк Тайсън дори написа, че това е било доста по-откачено от неговите изпълнения през 1997-а срещу Ивендър Холифийлд.

Доста колеги на Конър и Хабиб признават, че цялото шоу преди мача трябва да има някакви граници, а Макгрегър ги е прекрачил, говорейки глупости за бащата и родината на Нурмаговед. Това естествено не оправдава реакцията на "орела".

Всички фенове на спорта очакват с интерес какво ще решат UFC и Атлетическата комисия на Невада. Има вероятност американската виза на Хабиб да бъде отнета.

Снимка: Getty images/ Guliver photos

Той също така може да се прости с печалбата си от мача, която е 2 милиона долара.

Шансът той да бъде лишен от победата и пояса си в лека категория е малък, защото успехът в мача бе постигнат честно и заслужено.

Едно е сигурно, враждата между двамата бойци няма да приключи скоро, а в следващите месеци ще е интересно около тях. От UFC вече намекнаха за реванш, който може би ще счупи рекорда на вчерашния мач.