Родният ММА боец Благой Иванов Багата ще има огромната чест да се бие пред президента на САЩ - Доналд Тръмп.

Вестник "New York Post" съобщи, че Тръмп възнамерява да присъства на галавечерта UFC 224 в легендарната нюйоркска зала "Медисън Скуер Гардън" този уикенд.

Част от това шоу ще е и мачът на Багата срещу Дерек Люис. Галата започва в 4:00 ч българско време през нощта на събота срещу неделя, като в родния ефир ще бъде излъчена от Max Sport 2.

Позовавайки се на свой източник от полицията, "New York Post" пише, че визитата на държавния глава в сърцето на Ню Йорк ще предизвика сериозен проблем с и без това натоварения трафик в града. Тръмп ще гледа на живо всичките двубои, като гвоздеят на програмата ще бъде сблъсъкът между Нейт Диас и Хорхе Масвидал в полусредна категория.

През 2016 година, точно след избирането му за президент на САЩ, Доналд Тръмп получи покана от шефа на UFC дивизията Дейна Уайт да гостува в "Медисън Скуеър Гардън", но отказа по съвет на специалните служби, които го охраняват.

Мачът срещу Дерек Люис, наричан Черния звяр, ще е четвърти за Багата в UFC, като до този момент той има 2 победи и една загуба в най-елитната ММА федерация. 

Общата му статистика в този спорт пък е 18 победи и 2 загуби.

Американският му съперник е далеч по-опитен, като има 17 UFC мача, от които е спечелил 12.