Антъни Джошуа показа и коментира видео, разкриващо пълната картина около мача с Кубрат Пулев през декември, когато британецът защити световната титла. Клипът се завъртя в неговия канал в YouTube и е озаглавен

Филмчето е изключително любопитно и включва някои кадри от разменените реплики и дори спречквания между двамата в кулоарите на арената преди срещата, по време на кантара, край съблекалните на арената, в хотела им в Лондон...

А видеото е още по-интересно с коментарите на Ей Джей за всичко около този бой.

"За първи път срещнах Пулев преди няколко години, преди първия ни мач, който не се състоя - разкрива Джошуа. - Тогава той бе тих и спокоен, нямаше големи приказки. Но и аз бях непобеден тогава.

Сега, когато се изправихме в Лондон отново един срещу друг, аз бях загубил вече веднъж и той изведнъж бе много самоуверен, много шумен и мислеше, че ще ме победи и срине.

Мнозина мислят така... Виждат слабост в теб и мислят, че ще те довършат. Такива неща само ме правят по-силен и по-мотивиран."

Джошуа говори за българския боксьор с уважение:

"Той не е случаен, печелил е европейска титла, има доста постижения и бе побеждаван само веднъж, при това от Кличко. Аз знаех, че той е сериозен съперник. Не е някаква YouTube сензация или световна суперзвезда, просто е добър боксьор.

Той се бие за семейството си, за покойния си баща, за хората в страната му. И аз знам, че това е силна мотивация. Уважавам това. Освен това върху него нямаше напрежение - аз можех да загубя титлите си, при това в края на най-странната година, в която всеки те гледа под лупа и очаква от теб нещо положително."

След това идват кадрите от самия мач и Антъни отново коментира видяното:

"Насладих се на срещата, не бях излизал на ринга повече от година. Ъперкътите ми вървяха, атаките ми се получаваха. Имаше фенове, което направи атмосферата отлична. Аз съм там да спечеля. За нищо друго. Ние не сме цивилизовани и възпитани хора, ние сме бойци, ние сме войници. И това ми харесва. Това съм в ринга и така печеля."

В същото видео Джошуа разкрива и любопитен детайл, че е използвал любим ход от репертоара на Флойд Мейуедър.

Американецът, считан за институция в бокса, макар не в тежка категория, бе на мача в британската столица и каза ласкави думи за представянето на Ей Джей. "Той е страхотен боксьор, а аз обичам да гледам добър бокс. Затова и дойдох", каза тогава Флойд.

Сега Джошуа обясни, че е искал да покаже уважение към видния гост на галавечерта, което го е накарало да използва атака, превърнала се в маркова за Мейуедър през годините. Тя се нарича pull-counter, контраатака след отстъпление, като е използвана масово в бокса, но се смята, че най-добрият в нейното прилагане е именно Флойд.

"Знаех, че той е в трибуните - казва Джошуа. - Затова исках да му дам някакъв момент, който да е специално за него. Приложих pull-counter атаката и се получи. Радвам се, защото в този мач много неща ми се получиха."

 

Снимка: Getty Images