Тайсън Фюри разкри, че няма да си бие втора доза ваксина срещу коронавирус преди третия си мач с Дионтей Уайлдър на 9 октомври.

Циганския крал вече си сложи първа доза, но по негови думи не иска да рискува здравето си или да влоши представянето си на ринга.

Двубоят трябваше да се проведе на 24 юли, но положителен тест на Фюри го отложи за октомври.

33-годишният британец се ваксинира за първи път през лятото.

"Никога не можеш да си сигурен. Има толкова много глупости за ваксините. Всякакви истории се тиражират и не знаеш кое е истина и кое лъжа. Така че не искам да рискувам.

Работя професия, която е животозастрашаваща и в която може да те нокаутират с един удар. Ако втората доза ми повлияе зле, това ще се отрази на мача.

След боя, ако нямам оплаквания, ще имам време да се възстановя. Но сега не бих се ваксинирал с незнанието какво ще се случи следващата седмица. Има твърде много работа за вършене.

Лошо влияние на ваксината не само може да се отрази на кариерата ми, но и на семейството ми, за което трябва да слагам храна на масата", обясни Фюри.

Въпреки че не иска да си сложи втората доза към този момент, световният шампион призова всички хора да го направят.

"Заразата уби много хора по света и ако ваксината помага, тогава си я сложете. Аз за първи път се ваксинирах през юли или юни в Маями. Трябваше да го направя след мача с Уайлдър, но се оказа, че съм заразен и се върнах в Англия 10 дни по-късно. Ще се ваксинирам отново след мача", добави Циганския крал.