Хабиб Нурмагомедов и Конър Макгрегър ще получат наказания от Атлетическата комисия на Невада. Това съобщи нейният директор Боб Бенет.

Двамата ще научат наказанията си в понеделник 15 октомври, а седмица по-късно ще се бъдат изслушани от комисията, като санкциите им могат да бъдат намалени.

Причина за тези наказания са ексцесиите след края на мача им, когато Нурмагомедов изскочи извън октагона и нападна хора от щаба на Макгрегър, предизвиквайки истински хаос.

Дагестанецът все още не е получил възнаграждението си от 2 милиона долара. Най-вероятно той ще бъде глобен с 250 000, като се очаква наказанието му да бъде от 6 месеца.

Срокът на санкцията не е проблем за него, защото така или иначе, той нямаше да се бие в следващите 4-5 месеца.

Огормен проблем за Хабиб би било евнтуално отнемане на работната му американска виза, което е доста вероятно.

От това се опасяват и всички в UFC, защото при такъв сценарий Нурмагомедов скоро няма да може да участва на грандиозна галавечер в САЩ.

Изненадваща е новината за евентуалното наказание за Макгрегър. По време на ексцесиите той остана в октагона, където бе ударен в гръб от човек от щаба на Нурмагомедов.

Въпросът с наказанието на двамата ще има огромно значение за това, дали и кога ще има реванш.

Ако епизод 2 на този сблъсък се състои, то той определено ще счупи рекорда на мача от миналата седмица, който генерира приходи от над 150 милиона долара - рекорд в историята на ММА.