Еди Хърн обяви, че супермачът между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри ще е в Саудитска Арабия. Промоутърът разкри, че всичко е договорено, а датата ще е през август. Няма начин боят за обединяване на световните титли да се случи в Лондон, според човека, който движи делата на Джошуа.

Същевременно Хърн и самият Ей Джей обвиниха Тайсън Фюри, че отново забавя организацията на мача.

Към него и хората му са изпратени договорите за подписи, като в тях са финансовите параметри, датите и локациите.

От лагера на Фюри не отрекоха, че имат документите. Но Тайсън е отказал да ги подпише и репликата, цитирана днес от британските медии е, че "няма да го направи, докато не види парите в банковата си сметка".

Нещо, което звучи напълно налудничаво и нереалистично при такава организация на мачове в бокса.

Според Sky Sports става дума за политика и психологически битки. Фюри иска да изнерви Джошуа, а и да покаже, че нещата не стават без него. Ясна позиция на човек, който има себе си за най-великия в историята на бокса. Разбира се, това е преувеличено, но самочувствието на Циганския крал не е и съвсем без покритие.

Истината е, че ако това е стратегията, тя е успяла. Защото за първи път иначе винаги спокойният и "над нещата" Джошуа, този път май се ядоса.

"Писна ни да те чакаме, Тайсън - каза той пред Sky. - По-малко приказки, повече действия, човече! Подписвайте договора, нека приключим с тези формалности и да преминаваме към работата. Тренираме здраво, мач трябва да има!"

Същевремено играта продължава откъм щаба на Фюри, като неговият мениджър Франк Уорън предупреди: "Нищо не е ясно по контрактите, които получихме. Няма да чакаме още дълго, но при тези условия не сме съгласни. Няма гаранции, няма ясни финансови параметри, освен "това ще се случи, онова ще се случи". Имаме и план В - Тайсън може да се бие отново в Щатите, във Вегас, при това за много пари. Дионте Уайлдър се готви здраво, имаме и други опции..."