Ивендър Холифийлд няма нищо против за трети път да влезе в ринга срещу Майк Тайсън.

Някогашният безспорен шампион, който спечели всички възможни пояси в тежката категория, днес е на 57 години. Но и Холифийлд, както и Тайсън, тренират за завръщане в бокса, макар и само за благотворителни мачове.

"Ако той също го иска, аз съм готов - каза Ивендър, като се пошегува по темата. - Няма да съм аз този, който ще предложи такъв мач, защото аз го бих два пъти. Сега е негов ред да иска реванш. Убеден съм, че хората пак с удоволствие ще ни гледат, ако направим такъв мач. Така че, защо не?"

Тайсън е на 53 г. и изглежда във впечатляваща форма, след като от повече от месец тренира здраво за планираното завръщане в ринга. Холифийлд признава, че е далеч от такава кондиция, но ще се постарае да навакса в следващите седмици.

Очаква се предложение за такъв бой наистина да има, защото и Майк намекна за него в последните дни. Двамата направиха две епични битки през 90-те за световната титла, спечелени от Ивендър.

Вторият им бой през 1997 г. остава класика в спорта, след като Тайсън отхапа парче от ухото на Холифийлд, а срещата бе прекратена.

Майк бе наказан за година и глобен с 3 милиона долара. Отношенията им през годините са изгладени и двамата признават, че всичко е забравено.

"Тогава аз ще съм на 58, той на 54 (ако мачът е в края на годината - б.р.) - обясни пред BBC Холифийлд. - Бъдете сигурни, че мога да бия всеки. Няма как ме подценяват, защото знаят, че когато вляза в ринга, нещата стават сериозни.

Който иска да хвърля гранати по мен (игра на думи - да го предизвиква - б.р.), по-добре да се замисли дали е разумно да го прави. Защото аз отвръщам на гранатите много тежко!".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos