Боксьорът Джарел Милър е с положителен резултат и на втората проба В, която бе отворена в петък.

Така претендентът в тежка категория на профибокса няма как да се бие срещу Антъни Джошуа на 1 юни, решението вече не подлежи на съмнение. Боят в "Медисън Скуеър Гардън" бе с почти изцяло разпродадени билети, а интересът бе огромен и от медиите по света.

Голямото бебе, както е наричан Милър, се извини след резултатите. Оказа се, че той е дал още два доброволни теста в края на март, като пробите от тях също показват наличие на забранени стимуланти.

"Съжалявам за всички, които подведох и за феновете, които си купиха билети да гледат големия мач", обяви Милър в социалните мрежи. И уточни, че "не е сторил нищо нередно и времето ще докаже това". Не става много ясно за какво точно говори...

Еди Хърн, промоутърът на Джошуа, обяснимо бе бесен.

"Изключително лоши новини - каза агентът. - Намирането на адекватен съперник не е лесно, а на нас ни се случва за трети път да сме в такава ситуация (единият бе заради травма на Кубрат Пулев само 20-ина дни преди мача с Джошуа - б.р.). Антъни определено е разочарован, защото подготовката бе изцяло насочена към Милър.

Ще ни трябва боксьор, който да е от топ 10-15 в тежката категория, но и да е познато име в САЩ, защото иначе интересът може да спадне."

Според ESPN, фаворити са американецът Майкъл Хънтър и кубинецът Луис Ортис. Името на Кубрат Пулев не се споменава, има твърде много пречки той да се бие с Джошуа на 1 юни в Ню Йорк.

Основният проблем е с факта, че до тази дата няма да са минали 100 дни от последния му бой в САЩ (на 23 март), което по закон в Америка е задължителен минимален период между два боксови мача.