Ислам Махачев е големият шампион в UFC и новият №1 сред бойците в смесените бойни изкуства, след като победи Александър Волкановски в най-чакания мач от години в клетката.

Руският боец от дагестански произход спечели след пет рунда със съдийско решение в двубой, който не остави никакво място на скуката. Александър Велики - шампионът в категория перо, допусна първо поражение в UFC, но как са би само да го избегне!

ВИЖТЕ КАРТИНА ОТ БИТКАТА>>>

Махачев, който пък държи титлата в леката категория, а вече е двоен първенец, спечели първите два рунда след много силна игра със захватите, свалайки на земята австралиеца. Това смълча и смути домакинската публика, която подкрепяше изцяло Волкановски.

Отговорът бе агресивна игра от Алекс, който търсеше по-директно боя и ударите. Той вкара мощни крошета, но не успяваше да доразвие атаките след тях, когато Ислан бе разклатен. А това не се случваше често.

Снимка: Getty Images

Третият и петият рундове бяха за Алекс, но три отидоха на сметката на Махачев.

Драмата настъпи в последните 3 минути на петата част, когато австралиецът тръгна мощно и ва банк да решава срещата, свали с ляво кроше в главата съперника и го притисна на земята.

Засипа го с удари, опитваше всичко през защитата на Ислам, но не стигна времето да приключи мача без съдийско решение.

"Аз съм най-великият боец - каза победителят. - Ще се изправя срещу всеки, нямам притеснения от никого. Не забрявайте да се молите за хората в Турция и Сирия!"

Волкановски също се зарече да се завърне след първото поражение, разочарован, че не е успял да се справи по-добре в определени ситуации.

Това бе първи в историята сблъсък на бойци №1 и №2 в ранглистата на всички категории в UFC (pound for pound). Спечели го вторият в нея - Махачев, с което той вече е на върха. За него това бе 13-а победа в октагона на UFC при само едно поражение, дошло в далечната вече 2015-а.

Снимка: Getty Images