Легендарният Майк Тайсън ще направи завръщане на ринга, мака да е на 54-годишна възраст. Великият нюйоркчанин, който за първи път спечели световната титла на едва 20, ще се боксира с друга култова фигура - Рой Джоунс Джуниър в демонстративен мач идната събота (28 ноември).

Дни преди очакваната от много хора среща, Железния Майк се изяви като гост в подкаста на една от най-значимите фигури в световния бокс в момента - Еди Хърн. Промоитърът на Антъни Джошуа редовно кани доста интересни събеседници, а Тайсън е поредното доказателство за това. Американецът говори и за миналото си, и за предстоящата битка в края на седмицата.

Най-младият световен шампион в историята на тежката категория винаги има какво да каже.

"Най-хубавите дни в живота ми бяха точно преди да спечеля световната титла. После нещата се преобърнаха и станаха сложни. Не беше точното време, бях прекалено млад. И имах прекалено много енергийни вампири около себе си", заяви Тайсън, връщайки се към 1986, когато за първи път покорява световния връх в най-гледанат категория в профибокса.

Майк разказа и как е почнал да се бие - след като група мъже са се опитали да откраднат гълъбите, които той е гледал като дете. И до днес е благодарен на Къс Д"Амато - човекът, който го открив за бокса, но добавя, че едва в последните години наистина е успял да започне да контролира някои от навиците си, изградени още в детските му години.

"Винаги ще нося детето в себе си. Но сега знам как да се отнасям с него, как да го пазя. Не правех това, когато бях в затвора и правех всякакви щуротии. Най-доброто, което може да се случи на всеки един млад човек - мъж или жена, е да има адекватен пример за подражание, на когото му пука", добавя вече помъдрелият Тайсън.  

"Представете си къде щях да бъда, ако не бях започнал с бокса. Не искам да си помислям какво щеше да се случи без този прекрасен спорт", казва големият боксьор и добавя, че живее отговорно и изпълнява задълженията си, а от онази лудетина, която всички познаваха през 80-те и 90-те години, изглежда няма и помен.

Тайсън бе категоричен и че очаква здрав мач в събота срещу Джоунс, който е на 51-годишна възраст.