Какво се случва в главата на едно 14-годишно момче, което разбира, че голямата му мечта е поставена на карта?

Отговорът на този въпрос е ключов в историята на Радослав Росенов, който е герой в новия епизод на видео поредицата "Тръпката е навсякъде".

Националният ни състезател по бокс е многократен европейски шампион за юноши и младежи, трикратен победител с последователни трофеи от Купа "Странжда" и съвсем скоро ще има възможността да се бие за олимпийска квота, която да му даде право на участие на Игрите в Париж това лято. Но всичко това можеше да е далеч от реалността, ако преди 6 години Радо беше останал в Германия.

Когато е на 14, семейство Росенови емигрира от Русе в Германия в търсене на по-добър живот.

Малкият Радо вече е тръгнал по пътя на по-големите си братя Севдалин и Иван и усилено тренира бокс, независимо че първата му спортна любов е футболът. Всъщност Радо започва да тренира бокс като дете след като вижда как брат му губи мач от Даниел Асенов.

"Много се разстроих. Отидох на ринга. Разревах се и му казах на Даниел Асенов, че ще започна да тренирам и след време ще ви бия всичките заради брат ми"

Зарича се, че ще тренира, докато не стане най-добър и не отмъсти за брат си. Но когато е на 14 и вече се е класирал за Европейско първенство на своята възраст, идва онзи момент, който предопределя живота и кариерата на Росенов.

"Семейството ми замина за Германия, но скоро след това ме прибра при тях. Говорих с баща ми, че искам да продължа с бокса в Русе, но той ми каза, че няма как да ме пусне да се прибирам в България. Още повече сам."

И така една мечта е поставена под въпрос, докато Радо не взима нещата в свои ръце. Разбира се с треньорите си в националния отбор, които му осигуряват транспорт и самолетен билет. И до днес Радо разказва случката сякаш е сцена от филм. Как става в 6 сутринта и докато всички спят, той си оправя багажа. Как тихо влиза, за да прегърне майка си. Как дори по телефона лъже баща си, че всичко е наред, за да не го пуска за издирване... Росенов обаче не издържа и признава намеренията на баща си, когато вече се е качил на самолета.

"Когато се качих в самолета реших да му звънна и да му кажа истината. Той един месец не ми проговори. Преди състезанието ми каза, че ще ми прости единствено ако стана европейски шампион"

Останалото е история. Победа, прошка и още по-голяма амбиция.

"Не е било напразно! Браво, моето момче" това са думите на баща му, които Радослав няма да забрави.

"Тежеше ми. Знаех, че не съм направил добре като съм избягал за България без да кажа на никого от родителите си. Когато ми вдигнаха ръката на финала бях много щастлив най-вече, че баща ми ще ми прости."

Когато един млад спортист е готов на всичко за мечтата си и за честта на семейството си, остава здравата работа и таланта. А в уравнението на Радослав Росенов има изобилие и от двете. Днес той тренира по два пъти на ден в боксовата зала в квартал Дианабат, спазва режим и развива играта си.

Само от началото на годината той вече имаше три състезания. Спечели две от тях, а отворена аркада го лиши от спечелен мач, който можеше да му донесе и ранна квота за Париж. Направи и хеттрик от трофеи в Купа "Странджа", след като преди година стисна зъби и триумфира в последните си два мача, независимо че игра с фрактура на ръката.

Не пропускайте цялата история на един български спортист, за когото тепърва ще се говори много във видео епизода.

Историята е на един мъж, който се бие се до край за себе си, за семейството си и за родината си.

ИЗБРАНО