Президентът на UFC Дейна Уайт убедено потвърди, че напук на всички отлагания на събития в световния спорт, най-чаканото такова в ММА ще се състои по план.

На 18 април е заложен в програмата UFC 249, като мястото е залата "Барклис Сентър" в Бруклин, отдавна разпродадена.

Гвоздеят на галавечерта е боят между Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън, отлаган вече няколко пъти в предишните години и чакан с огромен интерес.

"Да, този мач остава по програма и ще се случи! - отсече Уайт пред Yahoo Sports. - Има голяма съпротива срещу това, но ние вече сме готови. Хабиб - Тони на 18 април - вярвайте ми! Няма да има никакви фенове, но мястото вече е уточнено. Няма да има проблеми с логистиката.

Това ще е изцяло затворено събитие, но ще се предава за целия свят. Всеки, който иска да го гледа, ще го гледа."

Дейна Уайт не уточни мястото, но в американски медии вече се прокрадват догадки - Дубай, Абу Даби или Саудитска Арабия. В Щатите са категорични, че няма как мачът да е в Бруклин или където и да било на територията на страната.

Появиха се и теории, че Уайт ще експериментира с боя, като опита да го продаде изцяло на платени стрийм платформи, като се очаква интересът да е колосален. Няма друго спортно събитие с международен отзвук, което да не е отменено в рамките на март и април. И излъчването на UFC 249 ще счупи всички рекорди.

Разбира се, има и много въпросителни как точно ще се случи организацията на мача, кое правителство би разрешило да е на негова територия и т.н.

Но за разлика от мачове в други спортове, тук не се иска поне голям персонал от служебни лица. Вероятно там ще са само бойците, щабовете им, съдиите, медицински лица и хората, които ще отговарят технически за излъчването на боевете.

В оптимален вариант, говорим за събитие с 5-6 мача в октагона, изпълнено в напълно празна и хигиенно подготвена, стерилна зала или по-голям салон, където общо хората ще са не повече от 100-120 души.