И последната техническа пречка за организиране на суперсблъсъка в бокса между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри вече е паднала, твърди Еди Хърн, мениджърът на Ей Джей.

Според него украинецът Олександър Усик се е съгласил да се отдръпне временно от позицията си на първи претендент за титлата на Джошуа във версия WBO. Той може би ще посегне към мач с Джо Джойс, което пък става ясно от интервю на Франк Уорън, един от хората, движещи делата на Тайсън Фюри.

По този начин пътят е открит, а договорите са почти факт и се очаква преди 1 февруари да знаем пълните подробности за не един, а два мача на ринга между Джошуа и Фюри.

Първият би трябвало да е преди 10 юни тази година, като целта е това да е топ събитието в спорта в средата на 2021 г., изпреварвайки лятната лудост с Евро 2021 във футбола и Олимпийските игри в Токио.

Уорън каза и още нещо интересно във въпросното интервю, като посочи Флойд Мейуедър за човека, който е вдигнал високо летвата на финансовите измерения на един мач.

"Тук говорим за такива пари, Мейуедърски стандарт - каза Уорън. - Тези два мача ще стигнат самия връх в историята на бокса като икономическо влияние и приходи."