Майк Тайсън е получил колосално предложение, за да се бие с голи ръце. 53-годишният ветеран тренира здраво и показа страхотна физическа форма, а сега изглежда ще може да заработи повече от 20 милиона евро, при това не за трети епизод на съперничеството си с Ивендър Холифийлд.

Боксовият идол е приоритет №1 на BKFC (Bare Knuckle Fighting Championship - организация, занимаваща се с подобни боеве), а идеята е да се изправи срещу друго знаково име от света на бойните спортове.

"Искаме да направим подобно нещо реалност. Все още не успяваме да заговорим на един език с Майк, но вратата в никакъв случай не е затворена. Първоначално ни отказа, но вярвам, че все още имаме шансове", обяви президентът на BKFC - Дейвид Фелдман.

Желанието на Фелдман е да организира мач, който би противопоставил Тайсън срещу ММА боец, като най-спряганото име е това на Вандерлей Силва.

43-годишният бразилец, известен още като "Лудото куче", има 35 победи в 51 мача в смесените бойни изкуства, състезавайки се както в UFC, така и в несъществуватащата вече японска верига PRIDE.