Мачът за световната титла в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев бе отложен заради пандемията от COVID-19. Срещата трябваше да се състои на 20 юни в Лондон, но към момента няма яснота кога двамата боксьори ще се качат на ринга. Въпреки това Кубрат е уверен във възможностите си и заяви сериозни намерения в интервю пред Bild.

"Парите не са всичко. Искам да бъда световен шампион. Искам да бъда първият български световен шампион. След победа над Антъни Джошуа. Готов съм да се бия и без публика. Така и така парите идват от телевизионните права", сподели Кобрата.

Макар да не се знае кога ще се проведе този мач, Пулев знае какво ще направи с половината си хонорар.

"Ще даря половината пари на неуморните хора, които се борят срещу Корона. На доктори, сестри, болници. За закупуването на медицинска апаратура от най-висок клас в борбата срещу този дяволски вирус", обяснява най-добрият български боксьор.

"Готов съм за битка, имам енергия, сила, издръжливост. И достатъчно опит", смята Пулев и добавя, че не си представя мач без Ули Вегнер в неговия ъгъл. Опитният треньор претърпя операция наскоро, а Кубрат опроверга информацията, че двамата вече не работят заедно. 

"Той трябва да ме прегърне след победата", категоричен е Кобрата, който се подготвя в София заедно с брат си Тервел.

По непотвърдена информация Пулев ще вземе $5 милиона за този мач.