Нови и нови сценарии около боя Антъни Джошуа - Кубрат Пулев биват сглобявани, но засега само като идеи, а не като реални ангажименти.

Еди Хърн, промоутърът на британския шампион в тежката категория на бокса, даде интервю пред в. "Ивнинг Стандарт", в което разкри за "мислене извън стереотипите", когато се подготвя този мач в условията на пандемията.

Великобритания продължава да не разрешава спортни събития с публика, като няма изгледи това да се промени в следващите месеци.

"Не можем да имаме традиционния подход, защото ситуацията е нетрадиционна - казва Хърн. - Затова мислим извън рамките на приетото. Разглеждаме всякакви варианти.

Защо да не качим 1000 души на луксозен кораб и мачът да е там? Или в някой замък из Великобритания? Хърватия предложи стадион-колизеум, което също ми се вижда брилянтна идея за такъв мач.

Най-добре ще е обаче да успеем да вкараме 16 хиляди зрители в лондонската зала "O2 Arena".

Вариантите с футболен стадион вече изглеждат нереалистични, тъй като сезонът ще е в ход, докато успеем да организираме боя. Никой отбор няма да ни предостави за седмица стадиона си в условията на първенство. А и защо да го правим на такава арена, ако не можем да я напълним с публика?"

Хърн припомни, че на 20 юли Джошуа и Пулев трябваше да се бият на супермодерния стадион на Тотнъм в Лондон.

Но така и не назова някакви конкретни срокове за срещата, която трябва да постави за защита титлата на Ей Джей срещу българина. В интервюто се промъква едно "някъде през ноември", но звучи крайно неконкретно, след като преди седмица същият импресарио говореше за "първата седмица на декември".

Изобщо - продължава да остава впечатлението, че щабът около Джошуа "тупка топката" и бяга от договорка и за дата, и за място на големия боксов мач.