Тайсън Фюри бе категоричен, че след победата над Дилиън Уайт няма да се качи повече на професионалния боксов ринг.

Циганския крал защити титлата си в тежка категория, след което на няколко пъти обяви, че решението му да се откаже от спорта е финално, защото е спечелил достатъчно пари и иска да прекарва време със семейството си.

Точно от семейството на суперзвездата обаче дойде коментар, според който може би има нещо, което би накарало Фюри да се качи отново на ринга. Съпругата му Парис сподели пред talkSPORT, че е щастлива от решението на Тайсън, но все пак има една вратичка, която остава отворена.

“Много съм щастлива, че той взе това решение. Частта, в която празнуваме победите му е страхотна, но цялата подготовка преди мачовете е ужасяващо изживяване. Светът видя, че няма по-добър от него. Той е №1 е и за пореден път го показа. Няма какво повече да доказва на когото и да било”, заяви тя.

“Но вътрешно за себе си знам, че има една причина, която може и да накара Тайсън да се върне на ринга. И това е мач, който би обединил всички световни титли”, добави Парис, подчертавайки, че това е единственото, което остава на Фюри да постигне в спорта.

Последният боксьор, обединил всички титли в категорията, бе Ленъкс Люис.

За да се случи това отново, Фюри ще трябва да се боксира с Олександър Усик или Антъни Джошуа, на които им предстои реванш през лятото след победата на Усик в Лондон.

В момента Усик държи титлите на WBA, IBF, WBO и IBO, докато Фюри е носител на тези на WBC и The Ring.