ММА звездата Конър Макгрегър претърпя тежка загуба при завръщането си в октагона след повече от година отсъствие.

Ирландецът загуби от опитния американец Дъстин Порие след серия от крошета във втория рунд на мача им в Абу Даби, част от галавечерта UFC 257.

Това е общо пета загуба в професионалната кариера на Макгрегър и трета на ниво UFC. В предишните случаи на най-голямата ММА сцена иралндецът отстъпи на Нейт Диас и Хабиб Нурмагомедов, а пораженията бяха съпътствани от доста проблеми и разправии след края на самите мачове.

Този път подобно нещо нямаше, а Макгрегър прие с достойнство своето поражение, сякаш осъзнавайки, че не бе достатъчно подготвен за този мач.

След мача дори имаше усмивки от страна на Макгрегър, който призна, че ритнците на Порие в краката му са изтощили силите му и това се е оказало решаващо в срещата. Той и за момент не се опита да потърси оправадание, а думите му, че е време младите момчета да завладеят федерацията, сякаш бяха намек за окончателно отказване.

Самата среща започна по-добре за Порие, който още в първите секунди успя да свали Макгрегър, но не се възползва докрай от предимството си.

В средата на този първи рунд Конър Макгрегър дори установи предимство и с добри крошета успя да разклати своя противник, като към края на този първи рунд излгеждаше далеч по-увереният и спокоен боец в октагона.

Ситуацията бе подобна и в началото на втория рунд, но сякаш като част от защитната си стратегия, Порие пазеше главата си и риташе Макрегър в краката.

В един момент това се оказа печеливша стратегия, защото тези ритници ограничиха движението на Макгрегър, който отстъпи доминацията си при крошетата.

Порие по отличен наичн възползва от появилата се възможност и с перфектна серия от удари в главата свали Макрегър на земята, продължи да го налага, а съдията нямаше друг избор освен да прекрати мача.

Снимка: Getty images

Така Дъстин Порие постигна най-значимата си победа след 34 ММА мача на професионални ниво, 27 от тях спечелини.

От своя страна Конър Макрегър претърпя общо петата си победа в 27 двубоя. Колебливото му представане в тази галавечер повдига доста въпроси дали ирландецът изобщо ще продължи да се занимава професионално с ММА.