Олимпийската шампионка Ивет Горанова се завърна в България и показа златния си медал на летище София, където въпреки късния час в петък имаше стотици посрещачи.

Сред тях бе и шефът на федерацията по карате Алексей Петров, който бе сред първите, прегърнали Ивет.

Тя донесе първо злато за страната ни на Олимпиада от Пекин 2008 и триумфа на Румяна Нейкова тогава.

"Поздравления за всички български момичета, които спечелиха медали. Вярвам, че ще имаме поне още два медала - каза Ивет и вероятно ще се окаже пророк. Стойка Кръстева тази сутрин взе злато в бокса. - България над всичко! Последният месец и половина силно вярвах, че ще спечеля златния медал, това ми беше и целта.

Отидохме, подготвихме се сто процента и показахме, че можем да го спечелим.

Три месеца остават до световното първенство. Продължаваме напред и ще гоним световната титла".

Председателят на федерацията Алексей Петров коментира постигнатото от състезателката.

"Успехът на Ивет е впечатляващ и грандиозен. Сам по себе си той казва всичко. Зад тези резултати стоят неимоверни усилия и всеотдаен труд на много хора. Трудът на нашите спортисти, на другите спортисти, те вдъхновяваха нас. Мога да пожелая успех на нашите спортисти в следващите два дни", заяви Петров.

Снимка: Bulphoto

Ръководството на ЦСКА в лицето на изпълнителния директор Филип Филипов също бе на летище "София", за да посрещне шампионката, която е привърженик на отбора.

Той връчи огромен букет цветя, официалната фланелка на тима за новия сезон и абонаментна карта за ВИП-ложата на сектор "А" на стадион "Българска армия".

Снимка: Bulphoto

Снимка: Bulphoto