Руската боксова федерация ще съди организаторите на мача между Максим Дадашев и Матиас Субриел, който доведе до смъртта на Лудия Макс.

Съдебният процес ще бъде задействан от името на съпругата на Дадашев- Елисавета, която смята, че са нарушени две важни правила по време на мача, съобщава RT.

Припомняме, че руснакът почина на 23 юли в болница от мозъчни травми, след като понесе тежки удари от пуерториканския си съперник в сблъсъка, който се състоя в Оксън Хил.

"Делото ще бъде заведено от вдовицата на Максим, а федерацията ще съдейства.

Вече сме се свързали с адвокати, които подготвят документите. Има два фактора, които водят до делото. Първият е съмнение, че не са проверени медицинските документи на Максим и че е имал здравословни проблеми преди мача.

Вторият фактор са нарушенията около спешната медицинска помощ на ринга и извън него. Те също е възможно да са довели до трагичната развръзка", се казва в изявление на Руската боксова федерация, цитирана от ТАСС.

Президентът на федерацията Умар Кремлев заяви, че е изпратил писмо на Атлетическата комисия в Мериленд, под чието крило е бил боят на Дадашев и Субриел.

Кремлев иска повече информация около подготовката за боя, за да я използва в съда и се закани, че разследването ще даде конкретен резултат.

Промоутърът на Дадашев - Егис Килмас, е категоричен, че клиентът му е минал всички медицински прегледи преди боя и няма съмнения в нивото на проявения професионализъм.