Световният шампион в тежката категория на WBC Тайсън Фюри е получил телефонно обаждане, в което е бил попитан дали иска да се бие срещу една от най-големите фигури в историята на бокса - Майк Тайсън.

Циганския крал сам потвърди за това в интервю тази седмица.

"Звъннаха ми и ме попитаха дали искам да се бия с Майк Тайсън в демонстрационен мач, а аз естествено казах "да". Но не мисля, че към момента има някакво развитие по тази тема", обяви Фюри.

53-годишният американец Тайсън е основна тема на дискусия в боксовия свят в последните няколко седмици. Железния Майк се намира в отлична форма, като в медийното пространство многократно се появяваха видеоклипове от тренировките му. Самият той изрази готовност да участва в демонстрационни двубои, а като най-очакван такъв се отличава трети евентуален сблъсък с Ивендър Холифийлд.

Мач между Майк Тайсън и Тайсън Фюри би противопоставил миналото срещу настоящето и паралелно с това би се радвал на огромен зрителски интерес. Майк за последно бе на ринга в професионален мач през 2005 година, докато Фюри се намира в отлична форма и през февруари го показа с победата си срещу Дионтей Уайлдър.