Името на Кубрат Пулев е непрестанно в заглавията на световните медии в последните дни, но причината не е победата му над Богдан Дину на ринга. Непосредствено след мача, Кобрата даде кратко видеоинтервю пред репортерката Джени Суши, което завърши с целувка.

За някои шеговита, за други - тормоз и сексуално насилие... Мнения, колкото искате. Но е факт, че тази целувки е тема №1 в света на бокса.

Джени Суши, чието истинско име е Джени Равальо, нае сериозен адвокат и смята да повдигне обвинения срещу Кубрат, които могат сериозно да навредят на кариерата му. А тя изглежда като да е в подем, тъкмо излязла извън пределите на Европа и нахлула в необятния американски пазар.

Сред медиите проследили цялата сага, бяха британските BBC и Sky Sports, както и множество американски издания, воглаве с New York Post, LA Times и т.н.

Преобладаващите коментари бяха негативно настроени към постъпката на Кубрат, като ясно се подчертаваше, че българинът публично е отказал да се извини за деянието, приемайки го за нещо нормално.

"Пулев отказва да се извини след нагла целувка с репортерка" и "Репортерката Джени Суши повдига обвинения срещу Кубрат Пулев след скандалната целувка", гърмят заглавията в Sky Sports.

BBC пък пише: "Репортерка поиска наказание за Кубрат Пулев след целувка", като разказва цялата история между двамата.

Във Фейсбук анонсът на британската медия пък бе: "Нито една жена не бива да бъде третирана така".

Освен целувката, New York Post споменава и за сграбчване със заглавието:

"Целунатата от боксьор репортерка заяви, че също така е била сграбчена".

Скандалът определено няма да затихне в близките дни, а проблемите за Кубрат може тепърва да се задълбочават.

Засега отзвукът не е голям в медиите извън страните, където боксът е религия - Великобритания, САЩ...

Руските медии, например, почти са отказали да се занимават с темата, която очевидно не им е интересна. В големи спортни издания като "Gazzetta dello Sport" (Италия) също няма подробности и новини около Пулев и скандала.