Кубрат Пулев обясни с кратко официално съобщение целувката, която предизвика сериозен скандал не само в социалните мрежи, но и в медиите в САЩ.

В интервю след победата си над Богдан Дину в неделя сутрин българско време, Кобрата целуна по устните репортерката Джени Суши. Жестът предизвика буря от реакции, като бе наречен дори "откровен сексуален тормоз".

"Може би сте гледали едно видео, в което аз целувам репортерка - пише в съобщението на Кубрат, отправено на английски език. - Тази репортерка, Джени, е моя приятелка и в интервюто бях толкова развълнуван, че я целунах. По-късно тя се присъедини към нашето парти за победата.

В същото видео, след целувката, и двамата се смеем и си благодарим взаимно. Няма какво повече да се каже по темата."

Медията на репортерката обаче - Vegas Sports Daily, също излезе със становище по темата. И то не е никак приятно за Пулев:

"На 23 март 2019 г., след боксовия мач между Кубрат Пулев и Богдан Дину, един от нашите сътрудници - Джени Суши, стана жертва на нежелана, неочаквана и насилствена целувка от Пулев, докато правеше интервю с него."

Работим в контакт с Джени, както и с мениджърския екип на Пулев, за да разследваме случая и да уточним правилните стъпки или действия, които следват от такъв неприятен казус.

Искаме ясно да заявим, че Vegas Sports Daily цени по-високо сигурността и достойнството на своите служители и сътрудници от всички кликове, рейтинги и приходи. Ние се гордеем, че създаваме журналисти, които обичат спорта и създават качествено съдържание. И искат да си вършат работата в среда, свободна от тормоз и обиди. Това, което се случи с госпожица Суши е напълно неоправдано и споделяме нейните шок, болка и смущение.

Vegas Sports Daily също така цени правата на жените и техния принос за нашата медия. Те трябва да се чувстват сигурни от обиди, непредизвикани атаки и тормоз на работното им място.

Твърдо сме зад Джени Суши и продължаваме да търсим разрешение на случая."