Бившият световен шампион в тежка категория Дионтей Уайлдър направи впечатляващо и триумфално завръщане на ринга след едногодишно отсъствие от бокса, нокаутирайки финландеца Роберт Хелениус в първия рунд на сблъсъка им в "Барклийс Сентър" в Ню Йорк. Уайлдър отказа скандинавеца след 2 минути и 57 секунди с чудовищен десен удар в лицето, записвайки 43-та победа на профиринга.

След тежкия удар медицинският щаб се притече мигновено на помощ на 38-годишния скандинавски боксьор, който бавно се изправи на крака. Хелениус, който е бивш спаринг партньор на Уайлдър, вече е с баланс 31-4, като в крайна сметка напусна ринга без чужда намеса.

Седмица преди 37-ия си рожден ден, Уайлдър се качи на ринга за първи път от поражението си с нокаут в 11-ия рунд от британеца Тайсън Фюри миналия октомври. Той загуби короната си на световен шампион на WBC и статута на непобеден боксьор от "Циганския крал" през 2020-а.

Победата на Уайлдър вероятно ще му гарантира сблъсък с бившия шампион Анди Руис догодина, като мачът ще претендентски за пояса на Световния боксов съвет. Но американецът не отхвърли възможността да се бие с Олександър Усик от Украйна, който държи останалите колани в тежката дивизия.

"Кой е следващият? Нямам претенции. Анди Руис, Усик, който и да е. Аз се завърнах", заяви Бронзовия Бомбардировач.

Getty Images