Световният шампион в тежка категория на професионалния бокс Олександър Усик е с 10 килограма по-лек от претендента Антъни Джошуа. Украинецът ще защитава титлите си на WBA, WBO, IBF и IBO в събота вечер в Джеда (Саудитска Арабия), а на кантара днес опроверга очакванията, че ще бъде значително по-тежък отколкото в първия двубой в Лондон.

Всъщност Усик е с почти същото тегло - 100.5 килограма. Британският му съперник, който е и със 7 сантиметра по-висок, тежи 110.9 килограма. Очаква се основното събитие на боксовата гала в събота вечер да започне малко преди полунощ.

Шампионът бе попитан дали е заблуждавал всички през цялото време, изглеждайки по-масивен, а той отговори многозначително, че всеки вижда това, което иска.

"Вашите очаквания не се превръщат в истина винаги. Видях себе си в очите на Джошуа. Видях отражението си. Ще видим какво ще се случи утре. Благодаря на всички и нека Бог бъде с нас", заяви украинската звезда непосредствено след кантара.

"Килограмите нямата значение. Всичко се решава на ринга. Очаквам с нетърпение мача. На 100% съм готов за 12 рунда. Всичко по-кратко би било просто бонус", пък бе краткият коментар на Ей Джей.

На голямата сцена стъпи и Трайчо Георгиев. Българският представител в Джеда, по-известен като Трайчо Боксьора от Люлин, също взе участие в кантара.

Утре той ще излезе в един от подгряващите мачове на бойната карта, изправяйки се срещу абсолютния дебютант Рашeд Беласа. Милиардерският син е известен с луксозния си начин на живот и множеството си последователи в социалните мрежи, а сега ще се качи за първи път на професионалния боксов ринг.

В кариерата си досега Георгиев има три загуби в също толкова на брой мачове.

Снимка: Getty Images