Колосален двубой в тежка категория на UFC се задава това лято.

Един срещу друг трябва да излязат легендите Джон Джоунс и Стипе Миочич, а битката ще е за световната титла.

Този уикенд Джон Джоунс се завърна триумфално в клетката, като спечели своя 16-и мач за шампионския пояс на UFC. Бившият шампион в полутежка категория отказа Сирил Ган за 2 минути в коронния мач в Лас Вегас.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ БИТКАТА ТУК>>>

На пресконференцията след събитието Джоунс се закани, че ще доминира над Стипе Миочич, който пък бе сред публиката на галавечерта.

"Кой искам за следващ съперник? Наистина искам да се бия със Стипе Миочич. Не мисля, че някога съм се бил с най-великия на всички времена. Хората го смятат за най-великия в тежка категория. Това ще бъде най-великият срещу най-великият. Приключвам Стипе Миочич. Няма да влизам в тази битка, за да победя Стипе Миочич, излизам, за да доминирам над Стипе Миочич. Точно това ще направя", закани се Джоунс.

От UFC искат да направят тази битка през юли, а по всичко личи, че и Джоунс, и Миочич нямат нищо против.

Мнозина смятат Миочич за най-великия в тежка категория на UFC, а самият той даде да се разбере, че е готов за двубоя.

"Джоунс е голям човек. Той е висок 193 сантиметра и тежи под 113 килограма. Да, по-голям съм, така че няма проблем. Какъв ще бъде основният тест за Джоунс ? Не е срещал някой като мен. Знам, че звучи като клише, но е истина. Ще го приключа. Ще го приключа, така свършва всичко", заяви Миочич пред ESPN.

Getty Images