Сашо Тонев е наказан 7 мача за расизъм

Българският национал Александър Тонев беше наказан с лишаване от състезателни права за седем мача на "Селтик" в Шотландия.

Обратно в новината

Коментари - Сашо Тонев е наказан 7 мача за расизъм | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като са против расизма, защо няма негри съдии? Само питам...

Браво Сашко, ти си поредния бг футболист, който си опропастява кариерата по най-тъпия начин.

Както всяка курва в щатите може да обвини някого в изнасилване и да го осъдят,така и всеки негър да те обвини в расизъм и същата работа. И да станаха по различни циганите откакто почнахме да ги ромосваме - не.И негрите няма да побелеят.

ГОСПОД БОГ ТВОРЕЦЪТ е създал расите. Комисията да изпрати наказанието на него."СТАДИОН" точно е обяснил случая.Нима ако черняк каже на бял човек "Ей бял"-това е обидно и подсъдимо? Излиза , че не може да се казва истината. Защото Расизма се използва безплатно за политически-икономически цели и е инсрумент за налагане волята на силния.Дава възможност за намеса във вътрешните дела на отделна държава.

Великобритания не е балканска страна в която да си показвате примитивизма както го е направил Сашко.

А защо името на държавата Черна гора се превежда като Monte negro и се чува по цял свят?

Какви проблеми съм имал с тъмно-зелените в Лондон, не е за разправяне...

Явно това е поредна проява на ограничаване на правото на говорене (словото) и опит да се ограничава и мисълта. Всички състезатели са наясно с произхода си и са съгласили да участват. Ако това е така, не виждам с какво се засяга който и да е от тях, ако словесно бъде наречен с израз, визиращ негово състояние. ТОВА ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ ОГРАНИЧАВА ВЪЗМОЖНОСТТА МУ ДА СЕ ИЗЯВИ НА ТЕРЕНА. А и има камери и съдии, който виждат всичко. Надявам се няма някой, който да смята, че за всичко обиди - изричани между играчите, следва да има подобни наказания. Ако това е така, ЗАЩО ЗА ЕДНА ЧАСТ ОТ ОБИДИТЕ се предприемат специфични наказания. Не е ли това също РАСИЗЪМ???

Заслужил си го е. В "белите" страни за расизъм няма прошка. Скоро и в България някой тим ще пропищи кански. Така ще е , защото БФС се прави, че не е имало няколко расистки, етнически лозунга обиждащи ЦСКА и Израел, издигнати от феновете на ЛеФски на Вечното дерби. Впрочем и медиите най-позорно си мълчат, въпреки че хиляди на стадиона и милиони пред телевизорите ги видяха. Но Б.Михайлов и Сие са "ни чул,ни видял". ЗАЩОТО НЯМАТ МОРАЛ! И вместо да пресекат в зародиш расизма по стадионите, го "отглеждат" с гнусното си "синьо" мълчание, в колаборация с "журналистите" Но скоро ултрасите ще се издънят на международен мач и тогава ПРОШКА НЯМА ДА ИМА!

Алооо... Стадионите още от римски време са създадени за да могат хората да се разтоварват от ежедневието чрез различни форми - гледане, викане, овации, включително и крещене. Това не са театри или опери. Да се поставят ограничения на хората означава да се ограничава свободата им на словото. За мен е абсурдно да се спират хората на мачове да казват каквото си мислят.

Може и да си прав. Но има разпоредби на УЕФА, които БФС Е ДЛЪЖНА ДА СПАЗВА! Защото "и лошия закон е по-добър от беззаконие". И защото, ако БФС беше на твоето мнение трябваше да каже - видяхме плакатите, но няма да санкционираме, защото не сме съгласни с УЕФА. А те се спотайват страхливо. И защо обикновено това е в полза на ЛеФски, Лудогорец и въобще "правилните" отбори.

Ако беше прав и сега на стадионите щяха масово да се колят. В кой век живеем бе човек? Жалко, че на мнозина манталитета си е на ниво 2000 назад.

Най-големите расисти са негрите!

Булгаристанците не ги допускат да играят в цивилизована Европа заради примитивния расизъм. Тонев едва ли осъзнава какво точно е расизъм, нали е възпитаван в Булгаристан.

След като не осъзнава, не разбира, какво е еди какво си, не може да бъде обвиняван. Това расизма си е вид комплексарщина, като компенсация, че нещо не ти се е получило. Като при ниските мъже например - винаги комплексирани.

след като не разбирал и неосъзнавал...

ако те видя, мъртъв си. не че ми пречиш, но ми писна от тъпи хора. а ти си тъп, "вервай ми".

беше много сигурен, че нищо лошо не е казал и нищо няма да му се случи? Ама явно от федерацията не мислят така. Жалко, че повечето ни футболисти се провалят по толкова елементарен начин.

Кой знае кюмюра кво е говорил за майка му. Ама българче, по презумпция виновно. А и пуста мода, но всяко зло, за добро. Със сигурност си е увеличил феновете, а негърчето, че изгори рано или късно, всеки вече може да го обижда, щото изчерпа лимита на обидите.

Ние Ромите сме най големите расисти.Разбрахте ли Българи.Бели такива !!! Say yes to Racism.

Смехотворно! Промяната иде - скоро, споко.Сменят се епохите...

Защо не казват каква е обидата. Сигурно е рекъл на някой черен, че е негър. Тия хора нещо много обидчива станаха. И с какво са доказали, че той действително е казал нещо обидно? Сигурно са повярвали на думите на негъра. Думата негър по начало не е обида. Така са наричали черните преди, защото са ги смятали за жители на Нигерия. Ай сиктир, де!

Да, трябва да питат негрите как искат да бъдат наричани и повече да не се оплакват. И не някакви измишльотини, като афро-американец, афро-конгоанец и така нататък. Наблюдаващият отвън, може да не им знае националността. Егати комплексите!

До некакъв 73 годишен плевенски испано-италиански сеньор с национал патриотични бълнувания!!! Синьоре който иначе си Дон-гледай си ямболския селяк-дистарикат и му се възхищавай бре!!! От футбол както и от всичко друго вкупом хал-хабер си нямаш бре!!!

Тук май не се коментира футбола, а кой какво бил казал? Май това са различни неща! А.

Като чуя коментатор, че някой футболист се казва КИНГ, май последно от мача с Норвегия, и съм убеден, че това е някой африкански кинг.

за тази дума, само изричаики я, без нищо друго, в америка, може и да умреш, особено ако си на неправилното място...

Това светъл пример ли трябва да бъде?

заради тази тъпотия Вила ще го разкарат.

Да си идва тук!!! Ще си ги псува и нарича както си иска и никой копче няма да му каже!!!

Какво допринася едно подобно ограничение на изразяването. Аз не виждам, дори и да е налице обида, какво пречи това на играта. Иначе е пълно с обиди между играчите, които никъде по света не се наказват. Защо другите обиди не се наказват, а една част от обидите са проблемни?