49 години от ”Левски” - ”Бенфика” 2:2

Днес се навършват 49 години от една от най-паметните срещи на "Левски" в европейските клубни турнири.

Обратно в новината

Коментари - 49 години от ”Левски” - ”Бенфика” 2:2 | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Биг да го прости и светла да е паметта на Гунди, но защо от тази "новина" за НЕКРЪГЛА годишнина ми лъха горчив привкус - като че ли някой за негова сметка иска да ни напомни, че все още го има славния ФК Левски? Тъжно!!!

КАК НЕ ВИ Е СРАМ...С КАКВО СЕ ХВАЛИТЕ...ЗАНИЖЕНИ АМБИЦИИ ДО КРАЕН ПРЕДЕЛ...ФУТБОЛ ЛИ...НА КУКУВО ЛЯТО

И какво се случи оттогава,че не си спомням? Празнуваме 2:2???Абе наистина сдухани хора пълни с комплекса на малкия човек.

Четейки армейските умозаключения по долу , бих казал в тяхна подкрепа, че Гунди предварително е замислял да убие военния , взет от бензиностанцията..дебнел го е и в деня 30 юни е знаел , че той ще е там и ще поиска да го откара до Враца, никакъв мач не го е интересувал...даже нарочно е накарал кретена Пл.Янков да го нарита за да го изгонят и си изпълни пълкения план...Ех червено скудоумие казионно.

Не съм левскар, но това бяха действително славни мачове. Бенфика тогава бе 2 пъти носител на купата на шампионите и на Междуконтиненталната (не съм сигурен за второто). Нападението Еузебио, Колуна, Торез (голямата върлина), Симоес, Аугусто бе и нападението на Португалия станала 1 година по-късно трета на свет. първенство в Англия. Тогава това бе най-силният евр. отбор. А само 1 месец по-късно, на още по-великия мач срещу Белгия във Флоренция, Гунди класира България за втори път на световно. Това бе месец на еуфория не само за Левски, а за цяла България и си заслужава да се отбележи. Любопитното е, че тогава на вратата бе дядото на Ники Михайлов.

Тази статия някаква гавра с Лефски ли е?

бахти жалката история... комплексарчета !!!

Става ми тъжно само като прочета заглавието на статията - Едно РАВЕНСТВО със стойностен европейски отбор се помни 49 години!!!! На феновете на този отбор им остават само спомените от миналото. Жалко!!! Дано отборът да има отново успехи и да радва почитателите си! От фен на Локо Пд

Да бе фене на ЛОКО ПД, АКО НЕ БЯХА СВИРИЛИ ДВЕТЕ НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ ЗАСАДИ СРЕЩУ ЛЕВСКИ ЩЯХТЕ ДА ДУХАТЕ СУПАТА...ОТ ФЕН НА ЛУДОГОРЕЦ ОТ СНОЩИ !

Ха ха ха ха......с това си останаха в Европа, а минаха толкова много години. А и може ли да се хвалиш с равенство та дори било то и срещу Еузебио. А и само с това да си останеш вече толкова години....ммм не ги разбирам...

...а ЦСКА от раз се сещам за три велики мача срещу колоси...победа над дългокосия тотален Аякс, победа над Ян Ръж и компания, победа над Румениге, Брайтнер и компания при това на полуфинал за КЕШ (3-0 в 18 минута). Ей така става хвалба.

Най великият мач на ЦСКА Червено знаме бе с Интер една година по късно и те го продадоха за стария автобус на италианците...единствен случай в света, типично за изкуствен, безсмислен отбор на комунизма!

Теленцата колко са жалки, някакви умрели спомени от на баба ми времето. Та значи 49 години от Левски - Бенфика 2:2 и само 16 дни от това Левски -ЦСКА 0:3, живот да го ева!

Излиза, че Лудогорец за 2-3 години има повече успехи от Левски и ЦСКА взети заедно за последните 20, ако продължават в същия дух, ще празнуват "ултрасите", че са били Лудогорец преди 10 години :)

Излиза, че си някой пикльо на 20 -, който гледа от 2-3 години мачлета. ЦСКА и играл 2 пъти на 1/2 финал КЕШ! Когато Лудогорец направи това ми се обади ще те черпя един сладолед! Смешник!

Абе специално това, което Лудогорец направи за 2-3 госини, ЦСКА не може да го насъбере за делетилетията. Нито онези полуфинали са със същият статус, нито ЦСКА има толкова поредни победи. На полуфинал тогава се отиваше с 3 мача. В Ливърпул играеха само англичани и т.н. Сега нещата са много по-сложни. Както се вижда спорът за 3-то място в групата ще е между Ливърпул и Лудогорец и си мисля че на "англичаните" хич няма да им е лесно

Бе супер е това, че преди 50 г. сме победили бенфика, но някак си, само като, че ли някак си, това ми звучи малко тъжно! Щото все едно ние сега никой не можем да победим, но преди 100 г. победихме разбираш ли! Нека по скоро да е нещо от сорта на вчера победихме!

2:2 дори не е победа :-)

Като прочетох заглавието мислех, че ние сме ги били и сме се класирали. А то дори 1 победа няма от двата мача. Как може изобщо да пишете по такъв начин?

ГУНДИ - НАЙ-ГОЛЕМИЯТ БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛИСТ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА!!!!

Бенфика не е Зимбру, червени момчета.Това е състава на третите в света по онова време.Еузебио е бил нещо като Роналдо за Португалия.

Гунди дори не е най-добрият футболист на Левски! Това е Наско Сираков. А в България номер едно е Христо Стоичков, следват Бербатов, Балъков, Емо Костадинов и т.н. , но и ти явно си пикльо на 22-23 г.

АЗ ГЛЕДАМ МАЧОВЕ НА ЛЕВСКИ ОТ 1975-76Г. ВТОРО: ИЗВЕСТНО ЛИ ТИ Е, ЧЕ ГУНДИ НЯМАШЕ НЕЩО, КОЕТО ДА НЕ МОЖЕ НА ТЕРЕНА. НЕЩО ПОВЕЧЕ, ТОЙ МОЖЕШЕ ДА СПИРА ТОПКАТА С ГЛАВА. ЗНАЕШ ЛИ, ЧЕ ТОВА НЕ ГО МОГАТ МНОГО ОТ СЕГАШНИТЕ СКЪПО ПЛАТЕНИ ЗВЕЗДИ?

След като прочетох коментарите разбирам, че опростачването на българите е приключило. Повече от това не е възможно!?

3 седмици от 6 от 6 и 100чйо...

Че защо ми е скрит коментара - кое е обидното - че гунди катастрофира и убива трима човека ли ? Или че е смешно да "отеква в Европа" "невероятният успех" от един равен мач и последваща загуба ? уефски ли е на смяна днес ?

А как да наречем според теб руснаците които са ни освободили; Ботев; Левски (не футболните отбори);Караджата;Раковски; По същата логика какви са.... Със сигурност са хора за разлика от теб....

Много мозък се иска да се изкаже такова нещо...ще натоваря аз най добрия си приятел и човек помолил да бъде откаран до някъде на автостоп и нарочно ще се гръмна в камион за да ги убия , убивайки и себе се . Голям грях си слагаш на душата ЦСКА - рски ерудите ! Бог да те възнаграждава с добро за делата ти , ти не знаеш какво вършиш !

А ми защото е вярно. Не го е направил нарочно естествено, просто е бил лош шофьор, на няколко питиета и е карал с превишена скорост. Има интернет, чети, има истинската история, намери я!

мауеееее и такива неща ли се празнуват и са повод за гордост?!? Айде закривайте го българския футбол вече !!!

Какъв бг футбол? Такова нещо има ли? Става ли за ядене?