На 1/8 финал в турнира за КЕШ, сините срещат португалския гранд "Бенфика". В първия мач в София, българите правят престижно реми с именития си съперник, като привличат погледите на специалистите в цяла Европа.

Головата сметка срещу португалците открива Гунди с гол още в 5-та минута. Срещата завършва 2:2, а на реваншва в Лисабон, домакините побеждават с 3:2 и продължават напред в турнира, като Аспарухов бележи още два гола, а представянето на "Левски" отеква сред футболните среди на Стария континент.

Зрителите бурно аплодират отбора на "Левски", а на следващия ден отзивите в португалската преса за сините са изключително ласкави. Еузебио е буквално поразен от играта на Георги Аспарухов и казва, че Гунди е първият чуждестранен играч, който в един мач вкарва два гола на "Бенфика" в Лисабон и заедно със своите съотборници му прави шпалир на стадион "Луш", за да го аплодират.

10 ноември 1965 година, София, 45 000 зрители


Левски: Бисер Михайлов, Иван Здравков, Иван Вуцов, Малин Иванов, Георги Златков, Георги Георгиев, Симеон Николов, Стефан Абаджиев, Георги Аспарухов, Георги Соколов, Методи Бончев

Старши треньор:
Рудолф Витлачил

Бенфика:
Мело, Аугусто Силва, Жермано, Крус, Жасинто, Раул, Жозе Аугусто, Еузебио, Торес, Колуна, Симоес Старши

треньор: Бела Гутман

1:0 Георги Аспарухов 5

1:1 Еузебио 22

2:1 Симеон Николов 59

2:2 Еузебио 63.