България отстъпи на Италия в битката за бронза

България загуби от Италия с 1:3 (20:25, 14:25, 25:23, 20:25) в мача за бронзовите медали от Европейското първенство по волейбол за мъже.

Обратно в новината

Коментари - България отстъпи на Италия в битката за бронза | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Волейболистите постигнаха голям успех, защото четвърти в Европа, откъдето и да го погледнеш е добре. Но каръкът "четвърто място", в средносрочна перспектива едвали ще счупи, докато: най-добрият посрещеч в сета за последните 10 години не се включи в отбора; не се подобри тактическата дисциплина на водещия в момента разпределител; не спре да се разчита на състезатели, които поради чисто физически причини не могат да издържат един турни. В настоящия имахме 4 -ма /Н. Николов, Салпаров и Жеков - контузени, Вл. Николов - на възраст, на която е абсурд да изиграе 6 мача за десет дни на топ ниво/ и все на основни постове. В резултат играхме само с двама централни, а на постовете либеро и диагонал се наложи да импровизираме. И докато либерото се справи блестящо, мачът с Франция загубихме заради огромната разлика между диагоналите. Нашият с под 40% в нападение, техният с над 75; не се осигури нзависимост на треньора. Отборът се подготвя за турнир, с ясна схема за мачовете по номера. И изведнъж, ден преди полуфинала - промяна на часа на срещата, защото имало рекламни съображения. Треньора пита ли го някой? И ако, да, той защо се съгласи? Програмата за подготовка на състезателите ден за ден ли се прави?

Браво на момчетата играха с желание и хъс, просто не им издържаха нервите и Франция и вчера с Италия. Друг е въпроса как да счупим тоя карък и това вечно четвърто място. Отново браво на момчетата и да продължават да се борят и играят с желание и хъс.

Във всеки мач има победители и победени! Няма как на златото да спечелят 8 отбора! "Независимо дали печелиш или губиш, важното е да го правиш като мъж " Благодаря на момчета за удоволствието от играта! На мрънкачите : вземете топката и спечелете медали...

Браво на момчетата!!! Играха мъжки,надминаха всякакви сметки,които ги класираха далеч назад от това четвърто място!!! Трябва да сме реалисти,Българите загубиха от най-силния отбор в Европа Франция и то с голяма доза малшанс.Малка България беше напълно равностоен съперник на далеч далеч по-богатата Франция,а съвремения спорт изисква много пари!!! Българите показаха,че и със огромно желание и хъс също може да правиш добър волейбол!!!

Жалко, че пак изпуснахме надутите като пуяци петли и жабите (това като закачка, иначе уважавам всички). Но съгласете се, че с ревльовци (отбора ни плачеше начело с треньора си), с тъпани, гайди и потури начело на страхотната ни публика, нямаме шанс да спечелим нещо голямо. За това се иска освен техника и емоции, участниците ни (играчи и треньори) да са пичове-непукисти, (в положителния смисъл). И още нещо - революционните маршове да бъдат съпровождани от духов оркестър.

Физиката, техниката, тактиката и интелектът правят класа (ние я имаме във волейбола), но само и единствено ХЪСЪТ И СПОРТНАТА ЗЛОБА, добавени към ъези 4 качества, ПРАВЯТ ИСТИНСКИТЕ ШАМПИОНИ (Франция и Италия ни го показаха)...

Както се казва власите се давят на края на Дунава....за жалост българите психически не устояха...

След мач като вчерашния, след като си бил толкова близо до върха, аз даже се учудих, че взехме и гейм. Това вчера размаза психиката на 12 000 на трибуните и сума ти още пред телевизорите, та не ми се мисли какво им е било на играчите. Голям малшанс, но ни трябва повече увереност - особено на сервис.

Шансовете и малшансовете са за тези, на които нещо не им достига! Хора/отбори с такава нагласа разчитат провидението да ги направи шампиони, а не техните усилия, затова, дори и да станат, те са еднодневки!

България щеше да е европейски шампион по волейбол и участник в Европейското първенство по футбол ако двама всеизвестни коплексари и еманципирани псевдоръководители като Данчо Лазаров и Боби Михайлов бяха се отказали да си чешат егото! И Бербатов и Казийски са абсолютно прави- всичко почва от Ръководството!

деер

Да, ама 7млн дупедавци не им стиска да променят местообитанието си -тоалетната на ЕС, и да възродят достойнството на България!

най големият виновник е путьо константинов, няма по тъпънарски смени от неговите

Най-големия виновник е грешната ни самооценка.Безумното ни убеждение в това ,че сме велика нация ни кара да страдаме при всяка една загуба.Най-парцаливата нация в Европа сме ,а имаме самочувствието все едно сме най-великите на света.За съжаление триатлона-/злобен-див-завистлив/ все още не е станал олимпийски спорт.В тоя спорт ще сме все първи.

Далече си от истината. Точно това че нацията ни е смазана и без самочувствие е причина за случилото се. Няма как да сме най-бедни,най-неграмотни,с най-голяма престъпност в ЕС, с най-неработещи институции, с най-висока корупция и да искаме от тези момчета геройства. Те са продукт на обществото и въпреки че играят в чужбина не могат да прескочат потеклото си.

лайнари дебили тъпанари

Отлично представяне на нашите момчета. Браво! На максималистите - вгледайте се в себе си и собствените си постижения и тогава критикувайте... Най вероятно и този коментар ще критикувате...

деер

Да,но не си режеш палеца, защото не отива на шапката ти, нали?

Абе не е зле, все пак да си в петицата е голяма работа, независимо в какво. И по-спокойно да го дават някои момчета от форума, Life goes on, it always does, until it doesn't.

цял живот 4ти

Никак не е лошо, а може би е най-доброто в нашата родина от 20 и кусур години насам

ако като държава бяхме на по-челно от 4-то място в Европа, може би поста ти щеше да е наистина негативен, но в случая това 4-то място е даже подвиг

А, бяхме на една ръка от титлата. Но ръката на Казийски. Но майната му, важното е Данчо Лазаров, да е шеф.

Стига с тоя Казийски бе! Да вземем цяла България да му коленичим и да му целуваме краката един по един,че и по-нагоре?Да забраним волвйбола в България щом не иска да играе .

за съжаление така е

Отново с дървените медали и то като домакини ! Какъв голям срам и резил ! С комунистическата федерация това е резултата! Поляците като домакини на Световно станаха Световни! Ние като домакини на Европейско не успяхме да вземем дори бронз !

По времето на "комунизма " сме били и втори в света,момко. Проблема сега е, че има много с дървени глави като теб.

с минусите. Като не си знаете историята поне я прочетете. Имаме 1 второ , 3 трети и 1 четвърто място НА СВЕТОВНО точно по времето на "комунизма"

Novae

Тъпанари.Не стават повече.Много се възгордяха.

тва си им е нивото и си го поддържат постоянно вече много години! Те не можаха да бият Франция вчера, нима си очаквал да бият Италия?!?

Тъпанар си ти! Вероятно си доста посредствен като човек...

Резултатът е реален, иска ни се или не. Добре играха, има надежда, и Учиков, и Агонцев, и Градинаров могат да станат добри. Все пак ние играхме само българи, а точките срещу нас направиха кубинец и руснак, но за Италия.

Кеф.

Ами като се погледне кои са след нас - Русия, Полша и Сърбия, не е толкова зле четвъртото място в Европа. Можеше и по добре, но......