FINA забрани на 7 руски плувци да участват в Рио

Международната федерация по плувни спортове (FINA) обяви, че няма да допусне 7 руски плувци до участие на Олимпиадата в Бразилия, която започва на 5 август.

Обратно в новината

Коментари - FINA забрани на 7 руски плувци да участват в Рио | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може би в този случай федерацията по плувни спортове неволно е направила услуга на руските плувци! В Yahoo-то днес гледам една статийка озаглавена: "Report: Athletes at Rio Olympics 'will literally be swimming in human crap' ", относно замърсяването на водата (питейната и морската) в Рио де Жанейро! Хич не ми се мисли как останалите плувци ще плуват в такава вода, и какви бацили и вируси ще прихванат от нея!

Разбира се, че спорта трябва да бъде държавна политика. Когато това се случваше в България, малката ни страна беше световна сила. Стефка Костадинова е най добрият пример за това. И още много други. Запада вече бойкотира по политически причини една олимпиада. Сега отново се вади бухалката. Защо не се вземат проби преди състезанието, за да няма после дисквалифицирани? Защо не кажат на време на спортиста за положителна проба, за да се готви следващият да го замести. А се казва в последният момент. Едно време имаше една шега-баш на карти ли ще се лъжем. А сега можем да кажем-баш в спорта ли искаме всичко да е идеално.. Спорта стана бизнес и много пари. Нататък всичко става ясно.

Така, както "върви" Няма да е за чудене, ако Олимпийските игри ще спрат да се провеждат. Олимпизма Изчезна, остана само Безпардонната Политика и Многото Пари, потънали незнайно къде. То сигурно ще има пак "Игри", но с друг "характер" и име примерно "Политикански Бизнес игри" с Девиз "Спортът за Един по ОПаричен Свят "...

Много са ми смешни сълзите на русофилчетата в България. Ако бяха наказани наши спортисти нямаше да се надига такъв вой, ама нали са "братушки". Май забравихме как бяха наказани всички наши щангисти. Не си спомням така истерично да ревем. Колкото до американските спортисти, да някои от тях също вземат допинг, но това не е държавна политика като в Русия на Путин и Мутко. Фелпс пуши марихуана и го наказаха самите американци без някой да ги подканя. Армстронг ФБР го разследва и му отнеха всички медали само по косвени доказателства без нито една положителна допинг проба. Ето това е разликата между Сащ и Русия, както и в големината на икономиките им, т.е. между небето и земята.

Волейболистът на италианския "Модена" и националния отбор на Съединените щати Максуел Холт е дал положителен тест за допинг, съобщава Спортфакт. Тестът на 29-годишния състезател, взет на 10 юни, е дал положителен резултат за употреба на мелдоний, предаде "Фокус". Холт е обяснил, че е взимал препарата, който е сред забранените от началото на 2016 година, като играч на Динамо (Москва) през декември 2015 година. Отчитайки, че концентрацията на препарата в теста на волейболиста е отговаряла на нормите, установени от Международната антидопингова агенция, Холт няма да бъде наказван. Волейболистът е част от отбора на Съединените щати за Олимпиадата в Рио де Жанейро.

В, въпросът е принципен. Всички , ама АБСОЛЮТНО всички професионални спортисти вземат препарати. Няма да ги коментирам какви точно химии. В случая пак си играем на добри и лоши... Това не е вярно. Вички са в кюпа и всички го знаят , само дето някои се правят на по - набожни от папата.

Хамириканците са на дистилирана вода и био макдоналдс

Аз не мога да разбера защо наказват в момента спортисти, само защото били уличени в употреба на допинг в миналото, и за което те вече са си понесли съответните наказания! И защо това важи само за руските спортисти! Не би ли трябвало всички спортисти да бъдат третирани еднакво по отношение на допинг проверките и наказанията?!

С допинг сме много добри.Сега да видим колко медала ще спечелим без допинг. Крым наш,ADIO RIO!

най - важното е ,че Крим е наш.Останалото са жалки опити на бития да си заоази достоинството.

Откога Крим е български?

А за американците с различни минали нарушения няма ли бариера или за германците или за други ,а само за руснаци.Това се барича дискриминация.Нека да се види кой е "изобретил" тези допингови компоненти и на кого ги е пробвал, а не да се вкарва аспирина в допингов лист и всички,които вземат аут.Ебати жалките близачи на краварски задници.

Допингът е от време оно. Специално в Древна Елада са му'али здраво чесън.

Олимпийски спорт вече няма.Как така ще забранят на едни спортисти да участват,след като срещу тях няма никакви доказателства.Така сульо и пульо могат извратят всичко.При това положение е най--добре да няма олимпийски игри,а президентско-министерски игри президентите и министър председателите да се събират на стадионите и да показват какво могат-с допинг или без допинг!

Какво значи "споменати в разследването"? Има ли доказана вина? Има ли допуснати руснаци?

само фелпс не взима, тои кара само на вода от басеина ;)

Фелпс всъщност го хванаха, че е пушил трева. И май някаква пробация отнесе.