Националният отбор - не 7, а 20 години в Тибет

Мондиал 2018 е на 9 месеца разстояние, но за нас периодът няма да е на трепетно очакване, както е обикновено, когато чакаш щастливо събитие след 9 месеца...

Обратно в новината

Коментари - Националният отбор - не 7, а 20 години в Тибет | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За да си продължават нещата по същия начин пак си изберете Михайлов - Голямата перука за шеф на БФС и още дълги години така ще си вървят и футбола ни и мечтите за класиране на голям футболен форум. И Киро гела щял да го подкрепи за нов мандат. ХА ХА ХА.

МНОГО ДОБРА СТАТИЯ, МНОГО ИЗЧЕРПАТЕЛНА

Хубчев разполага с хора, които нямат хъс да бъдат победители, но за сметка на това са се дегизирали като разбойници с татуси. Пълен мрак и пропиляно време. Те това работят, медиите това работят, цяла плеяда специалисти се храни от спорт без победи. Не е до парите, когато спортистите нямат хъс за победа. Или продадоха мача на великото херцогство или са предатели- няма друго.

И за какво да имат хъс - за да ги продадат в Турция или Русия ли? Ми те и без това там си отиват. Нямаме свестни мениджъри. Вижте сърбите и хърватите къде си продават футболистите и хората естествено имат желание за игра. Става въпрос за българските футболисти, не за бразилците на Лудогорец. Тях и в Барселона да ги продадат за националния полза няма. Но виж за Гела, Мела и разни такива "герои" дето стоят отзад и дърпат конците ползата е голяма.

Аз не виждам какво повече може да се очаква от този наш състав в момента. Разбирам да бяхме Аржентина с Меси, Дибала+Игуаин(Дуото на Юве, което почти направи требъл миналата година), Икарди(голмайсторът в Италия) Агуеро(който от 5 години е топ 3 нападател в Англия) и един куп други звезди и до последно да се чудим ще минем ли отборът на Парагвай или Колумбия или не. Ние нямаме титулярен играч в някое от 5те топ първенства в Европа. Победите над Швеция и Холандия си бяха надскачане на нивото и поздравления към играчите и треньора. Докато не извадим по-добро поколение трудна работа.

Не е вярно. Какво по-добро поколение да извадим? Попето, Миланов, Бандата и много други бяха все футболисти които имаха много добри данни когато бяха млади. Къде ги продадоха? Русия, Турция, Кипър, Румъния - е това са дестинациите на нашите "мениджъри". Айде остави хърватите че те имат вече традиции, но даже сърбите си пробутаха некадърниците в западни отбори и къде е сега Сърбия - на първо място в групата си се класира. 94 година бяхме силни защото играехме все в западни отбори. Това е неудобната за някои истина.

Всички знаем как става, в школите са дечицата на разни мутри и техните подобия, а от тях нищо не излиза, за справка последните ни гарнитури и техните резултати. Далеч съм от мисълта, че тази държава не разжда качествени спортисти, но на тях шанс рядко им се дава.

Не са само футболистите виновни. Момчетата тази квалификация се представиха сравнително добре. Биха Швеция и Холандия. Мача срещу Люксембург нямаше никакво значение вече. Помня, как Пламен Марков направи свестен отбор 2004 и ни квалифицира за европейското. Веднага го наскачаха журналисти и "експерти" и си подаде оставка. Дано Хубчев да успее да изгради нещо.

"Нова Зеланди" Ще е някаква новоторкрита държава сигурно.

Какъв Тибет беее, Диарбекир за тях!

Наскоро при мен дойде да роботи младо момче на 19години с екип на ЦСКА . Попитах го да не си футболисче , а момчето ми отговори Да бях , попитах го защо та ти си на 19 защо не тренираш а работиш като общ работник -хамалин. Знаете ли какво ми отговори .... Не виждам смисъл в България няма футбол само връзки и се отказах.

футболист в частност, и спортист като цяло се става, когато бягаш от училище за да тренираш, въпреки че баща ти вечер ти набива канчето заради това! спортист се става когато след тренировката продължаваш да тренираш сам! а когато баща ти е дал рушвет да те вземат в някоя школа, и те карат с кола и шофьор на тренировка, няма начин да се получи!

Още си спомням как декември месец 1969г. в кал и сняг нашите биха Люксембург с 3-1 и се класираха за Мексико 1970. Чико, Якимов и Бонев бяха героите, но сегашните чалгари са техни смешни подобия. Добре, че са спомените да знае човек, че може, по-иначе може

Айе стига сте плакали. Мексико да не е цъфнало и вързало. Престъпност, корупция, наркотици - колкото щеш. Гледал съм аматьорск отбори. Страх! Ако грабнат наще " професионалисти" шъ ги млатят кат маче у дирек. Ние сме си калпави!!! Никой не ни е виновен. Лош матрял, дет викаше тиквата.

Всичко описано е напълно закономерно. Каквато е държавата, такъв е и футбола, такова е и всичко останало.

Не разбирам как така една опростачена нация не може да се класира на световно !

Тези на снимката направиха историческото реми с Люксембург. Ще си сложа снимката в рамка.

Когато една фирма не върви собственика маха главния мениджър, а не портиера. Футбола у нас не върви вече 20 год. от както е Б.Михайлов на поста и "героите" от 94 управляват. Така че собственика(държавата) да направи най - естественото. Винаги в сила е максимата, че човек прави работата, а не работата човека.

са само те виновни. Само се огледай наоколо и ще разбереш, защо положението с футбола (ис висчко останало) е такова.

Да ходим или да не ходим, от време Бербатово/ отказа му да играе/ , все този въпрос ни мъчи.... Лигльовци...

Причните: 1. Елитните отбори попаднаха в ръцете на престъпници, като се сменяха периодично. 2. Феновете се изродиха в откровени хулигани. Изгониха ценителите от стадионите. 3. Бг демокрацията се оказа рай за наркомани, алкохолици и мошеници. Младежите престанах да спортуват.

Хаайде, на още един демокрацията му виновна :) В Германия, Франция, Холандия и т.н. също е демокрация. Защо там имат силен футбол? Много ни е хубаво винаги нещо друго да ни е виновно. За феновете-лумпени, пак ли демокрацията ни виновна? Германия или Белгия ни спират да си затегнем мерките за сигурност по стадионите? Или пак демокрацията?!!

писа "Бг демокрацията", а не коя да е демокрация. А както знаем, то нашето не е точно "демокрация". Само дето така й викат.

А бе то в Германия си е чист социализъм, само дето не знаят...

Така е, унищожиха се детско-юношеските школи, никой не инвестира в спорта вече, децата искат да седят пред компютъри цял ден а не да бягат след топката навън. Всичко е на доизживяване.

Няма нищо изненадващо в случващото се с националния по футбол: в падението му се отразява цялата уродливост на българския преход, който ни прати от Втория в Третия свят. Така и футболът ни вече се мери със страни като Малта, Андора и Люксембург.

И кое му е трудното да се намери проблема? Ясно е всичко. Некадърници като Лечков, Михайлов и ко, в допълнение с мутрите, които са собственици на отборите. Какво очаквате да се случи? Разни мутри, които нямат един успешен бизнес, а само разни престъпления. Тези от 94., абсолютни селяци, които си стоят на хранилка в бфс цял живот.

Срам,срам и пак срам и нищо повече.Тези лекета не трябва да носят герба на България.В тях няма и капка национално достойнство.Мислят само за татуировки и пари, както и здрава чалга.В този национален отбор няма водеща фигура и никакъв дух и желание за победа и себераздаване.Ритат топката отзад и си мислят , че играят футбол.Да съберат момчита от "Б" група и съм сигурен , че ще играят по-добре и с желания да се докажат.Нашите не разбаха , че вече футболни "джуджета".Едно от тях сме и нашия отбор.Това е няккава сбирщина от случайно попаднали лица в този отбор.

Не е лошo да се разпусне националният ни отбор по-футбол, барабар с клубните. Само харчат пари, тези курбанджии. Да си направят богаташите частно първенство и да правят каквото си искат. А за националните мачове да се събере един аматьорски отбор и да играят, може и резултатите да са по-добри.

Нищо, нали си имаме "проекта Лудогорец". Българи юнаци ще викаме на тях.

Като го нямаше Лудогорец да не би да се класирахме някъде (последните 4 пъти на 10 точки от баража).

От проектът Лудогорец да не би да имаше играч в последните мачове ? Краев къде го научиха вместо да рита към вратата за гол да си мята краката и да прави безсмислени фаулове два мача един след друг.Не може все Лудогорец да е виновен за неудачите и на така наречените "грандове " и на така наречените ни национали.Между другото Левски е е по-малък проект с 14чужденци в отбора си и 4 - ма треньори италианци.И ЦСКА е почти същата картинка с 10 чужди играчи и 2- ма треньори.По-удобно е обаче да се мърмори по отбора , който си постига успех след успех нали.Трябва да сме българи все пак и да доказваме колко сме завистливи.

и разсъждения от типа "как може ..." само пълнят за обем. Като искаш да отговориш на потребностите на деня - напиши какво трябва да се прави. И нещо друго - защо трябва да му е "лека пръст" на починалия ( в статията е посочен Кройф)? Като ще му е тежка пръстта - да ги държат умрелите на открито. Хората казват : "вечна му памет...", "Бог да го прости ..." или нещо друго смислово обусловено.

"Лека пръст" е израз като другите, които си изброил. Не си ли го чувал?

Наш Ганьо толкоз може ... за съжаление

Виновни са парите. Риташ топка 60 минути на мач, 20,000 лева на месец. Не са Меси или Бербатов а слаба ракия. Ако не ритат топка гладни ще умрат. Пари на вятъра. Хирург прави 40 тежки операции на месец- 2000 лева. Объркана работа.

нека всики да се поуцат от примера на домусцижски, така се прави отбор... налагат с емлади булгари постепенно, а дотогава кацествени цужденци... а не сега, само интереси

В живота за да вземеш ,първо трябва да дадеш...След 20 год може би няма да има и такава държава,камо ли отбор класиран за Световно първенство!

БИХМЕ ХОЛАНДИЯ И ШВЕЦИЯ. ТРЪГВАМЕ НАПРЕД.

Най големият виновник е чалгата!

Ние скоро няма да се класираме на никакви финали, били за световно или европейско първенство .... ако още не сте свикнали ... свиквайте ...

Да дам и аз моето скромно мнение. Нали в България всеки разбира от политика и от футбол. Всъщност неуспехите не са само във футбола, те са в спорта в България и затова не е нужно да давам факти, всички го виждаме. Въпросът не е за футбола, не е и за спорта дори, а за пътя по който вървим. Този път е без изход, без перспектива, без мисъл за бъдещето и за това не са виновни хората, а кукловодите. И още по-точно новите ни братя, за които сме пионки и скрап. За какъв спорт говорим, когато след 20 години няма да има народ

Браво пич. Много добре си го казал в два реда. ПРАВ СИ, ама много си прав!

Хем се дъним тотално с тези перуки в БФС, хем перуките не си подават оставките.

С перуки в БФС и парашутисти в националния - толкоз.

Представете си чрез Google Earth, че със нефтен танкер посещавате Копенхаген.Решавате да посетите града.Недалече от центъра на Копенхаген има един остров с почти примерно квадратна форма на който са ннефтените терминали.Този остров се свързва с града чрез един насип и мост.След като минете моста по посока на центъра на Копенхаген в дясно има едно спортно пространство,Спуснете се ниско и пребройте колко футболни игрища има направени там.Когато минавах от там около 15 часа след обяд сидях нещо което тук никога няма да говидим и за това поне в близко бъдеще няма да имаме футбол.От най-малки-4-5 годишни момченца и момиченца до най-възрастни игра играят хората.Всички с екипи.Подредени съоръжения .Аз ако кажа 500 вие кажете 1000 души и млади си стари и аматьори и професионалисти тренираха и за всеки имаше терен и пространство.Който не вярва нека сам го види поне виртуално.Е, как няма да имат футбол Датчаните.Ние си имаме Стара слява и Една Перука от Мокет.Имаме си Коце Маца и Домусчиев.Ко0й не яде на трапезата около футбола.И не обвинявайте нито играч нито треньори.Единствения виноеник е политическата и икономическата мафия.Всичко придобито по времето на социалната държава в периода до 10.11 89 година се превърна в дебели банкови сметки,"едине, пиьене и еб.нье".На Богати политици и мутри, на нагли миски-проститутки, хубави имоти по цял свят за Дарини, Маи и Петинки и Цветелинки.Футбола отдавна умря.Лека му пръст.Да живее Домуза.

не е лошо наистина да ги пратят в тибет, заедно с цялото ръководство на федерацията, да си съзерцават пъповете и прозрат колко са некадърни. пък след 20 години да се пробват ново поколение, хем може да ги минем като дебютанти.

докато БФС е Б анда К радливи П умияри това ще е резултата

Предвид, че държавата затъва в корупция и дългове и се обезлюдява скоростно, мисля, че интересът към националния отбор по ритане на топка е леко забавен. Да ритат там колкото могат, да се забавляват, толкоз ... и 1-ви в света да станем това по никакъв начин не ни помага.

Ничие. Сега със сигурност има повече чужди войски тук, ако тогава изобщо е имало. Спори се за ракетите СС-23 дали не са поддържани от руснаци, но те оригинално дори са с ядрени глави АА-60. Ти си ходи при любимите турци и пиши по техни форуми. Помним как обясняваще, колко добре ни е било под турско робство или присътвие, както е модерно. Не че си живял тогава.

Просто е. Преди при комунизма се грижеха за спорта. После не. Успеха дойде когато силните ни играчи можеха да заминат в чужбина веднага след комунизма и там се доразвиха. Само че така се отслаби българското първенство и вече и да заминат в чужбина е от много по-ниска летва. От тази много по-ниска летва, нито могат да предизвикат интерес, нито нищо. За да успеят на първо място им трябва психика. Въпреки всички пречки да се борят и да не се сравняват с останалите футболисти и мислят за звезди.

Нормално е след като изкарахме Русия най-голямата заплаха за сигурността ни, да не искаме да пратим безценните си момчета на Мондиала, който ще се проведе там;)

Националния отбор на ългария ще се оправи когато ОТ БФС въведат промени и нови закони в управлението, а именно в българските клубни отбори да няма повече от 3 (трима) чужденци в отбор! Така всички останали ще са българи и ще се развиват. Такива ограничения за 3-ма чужденци в отбор е въведено в много западни държави и ще се въвежда и в други. И това няма нищо общо с ЕС и политиката както един коментиращ тук ги намеси. Това е спорт и футболните ръководства си решават колко чужденци да има в наш отбор. Така ще стане по силно и нашето първенство. Защо ние не догоним водещите първенства а трябва да продаваме играчите назапад? Нашето първенство ще стане силно като западните. За целта - максимум 3 чужденци в отбор. Така след 10-20 години ще се появят българските таланти.

Kalin

Има обаче нещо общо за всичките тези години-Борислав Михайлов!Голямо самочуствие нула съдържание.Викаки идеи или действия за да се промени тази картина но иначе държи властта като куче кокал че и за европейски постове се стягаше докато не го махнаха Платини.

докато се дават по 10 хил лева за да играе "моя син" в школата на левски така ще е..впрочем не само там...

така е. треньорите в детските школи са принудени да работят с малки, нагли, звезделеещи, спънати парашутистчета, чиито майковци и татки упражняват физически, морален и икономически натиск върху ръководствата на школите. а кадърни и талантливи деца или въобщи не стигат до тренировки, или седят на пейката по време на мачовете и се демотивират, губейки желание за игра и за изява.