Меси или Роналдо, кой е по-добрият?

Лионел Меси и Кристиано Роналдо безспорно са двете най-големи звезди в новата история на футбола.

Обратно в новината

Коментари - Меси или Роналдо, кой е по-добрият? | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Роналдо е за мене 1,после М.Салах от сегашните,а от миналото,1 Марадона,2 ван Бастен,3 Р.Баджо

То е ясно - Меналдо или братчед му Ронеси. На тъп въпрос - тъп отговор.

Вижте годишните им доходи и по това ще съдите , дали има балами за да дадат грешни пари. Вижте, колко пари раздават за благотворителност и по това също ще се разбере, кой е добър човек и дали Роналдо е леке, а Меси не е скрита лимонка. Симпатизирам на Роналдо в случая, който играе в двата безапелационно най-големи световни колоса на световния футбол -Реал в Испания и МЮ в Англия.

Браво на Деко за отговора.

Месиии!!!

Просто ги гледайте и им се радвайте на изпълненията! Те са доста различни като играчи, но са супер футболисти! Глупаво е да се сравняват, просто и двамата са изключителни! От фен на Барса!

Всички казват Меси.. и аз така мисля.

Хич не ми е ясно какъв спор може да се води по този въпрос конкретно... Хайде разбирам въпроса да е Меси или Марадона, Меси или Кройф, Меси или Роналдиньо, Меси или Роналдо Феномена, ама да спориш кой е по-добър, Меси или Къносания Гел, извинявайте, ама е крайно несериозно... Обидно дори за футбола.

Kalin

И двамата са добри просто Меси е доста по симпатичен от надутия пуяк роналдо.Затова е и по добър от него във всичко

Това със сравненията е смешно и не бива да се прави! Двамата превъзходни футболисти, но ако подадат топката за глава бих заложил за Роналдо...ако на крак за Меси...ако да бият удар извън наказателното поле - Роналдо...ако е фаул...Меси...ако е дузпа - Роналдо...ако е голов пас - Меси! Ето затова футбола е отборна игра и само едните качества не са достатъчни!

1966 г. Еузебио беше най-симпатичният и интелигентен футболист.Англия я подпираха, както и сега дори не го правят до края.Уникалните бразилци играха много малко мачове и показаха завидни удари от статични положения/Пеле и Гаринча/.

Безспорни и уникални футболни качества, но просто Меси е извънземен футболист

Роналдо : - Господ ме изпрати да покажа как се игра е футбол. Меси : - Никого не съм пращал !!!

Христо Стоичков:кои са тези?

има ли смисъл да говорим повече?!? Изказали са се куп комплексари, не постигнали нищо и само Деко е казал истината. Тоя меси що не се пробва извън Барса където всичко играе за него да го видим сам колко може? Щото ще спихне балончето и фабриката за пари, нали! То с тима на Аржентина се вижда достатъчно, че е куц кон . Роналдо с много по скромния португалски отбор е много по добър. Освен това се доказа и различни отбори, че си може . А българите понеже много разбират от футбол не са били на никакво първенство този век и не се очертава да идат.

Много точен коментар. Повечето са аржентинци и естествено, че ще хвалят джуджето. Но какво е постигнал той извън Барселона? Нищо. А Роналдо стана европейски с Ман.Юн.,после няколко пъти с Реал Мадрид, като основно заслугата е негова. Изнесе на гърба си и европейската титла на Португалия.

Защото е лоялен към отбора си, не можеш ли да мислиш? Как е по-добър Роналдо - като му дават да бие дузпи ли?

Всички в Барса играели за него, затова ли има по 15-20 асистенции на сезон, а 80% от головете му са от пряк-свободни удари и извънземни солови акции, от които ти пада ченето.. Айде недей кръщава хората.

Никой не може да ми наложи, кого да харесвам и му се възхищавам. За различните любители на футбола е различно. Все пак футбола е колективна игра и ако Меси и Роналдо играят в посредствени типове, едва ли биха постигнали успехите, които имат. Лично за мен най-добрият футболист който съм гледал и не само, като лични качества и талант, но и като резултати е - Марадона. Това , който е постигнал и Меси и Роналдо, може само да сънуват. Пеле също така не случайно го наричат Краля на футбола, но него много малко съм гледал.

Идеята да се сравняват несравними величини е, разбира се, абсурдна. Но и във футбола, както и в повечето области на живота, създаването на едно такова съперничество е цяла индустрия за печелене на пари с многобройните кликове, дискусионни форуми, продажба на артикули, реклами и т.н.И докато фенове, анализатори, коментатори, съотборници и любовници спорят кой е по-добър, организации като ФИФА и УЕФА потриват доволно ръце и броят милиардите приходи. Иначе както и в математиката, така и във футбола 10 е по-голямо от 7;)Но пък седем допада на новия типаж нарцистични младежи, които обожават да си правят селфита пред огледалото и да прекарват часове в епилиране и гримиране.

да месси е извън земен,красота за очите!роналдо набляга на манекенството и на правежите,да добър е но не колкото месси!

С футбола съм от 50-те години. Помня още големия унгарски национален отбор. Гладал съм всички световни футболисти. Учудвам се на изкуствения спор. Как може да се сравняват несравнимите ?! Кристиано Роналдо е много добър голаджия, но дори не може да се сравни с Марадона, Кройф и много други. Краля на футбола се казва Пеле ! А, Меси не е като другите, просто футболист. Той е БОГ на футбола ! Не съм вярвал, че земен човек може да владее топката до съвършенство. Не, това не го може земен човек ! Пред неговия гении - шапки долу !

Да, много точно

Само но мен ли ми направи впечатление, че 8 от 10 запитани са съотборници на Меси в националния!?! то самата идея да се сравняват е тъпотия, ама и ако питаш сънародниците на единия, става още по-голяма тъпня.

Защо да няма точен отговор? На единия му ползват главата като колче или вкарва от дузпа, другият си изработва всичко сам и дори асистира.... А и е доста неприятно Дузпалдо да го видиш мазно ухилен да вика "Аз съм най-добрият". Кой си ти, че да се оценяваш сам? Дай по твоята логика студентите сами да си пишат оценките със субективното си мнение....

Какъв Меси,СR 7 e най-добрият

Можете ли да си представите заедно кройф,део савичевич, роналдиньо и меси в един отбор ама всичките да са млади

Деко си го казва, Роналдиньо беше по-добър от тея двамата

Разликата е в това,че единия играе за отбора,а за другия играе целия отбор.

И двамата бележат голове, но Меси прави и други неща, които правят футбола красив.

Много ми допада изказването "Меси не е от тази планета, а Роналдо е най-добрият човек, играещ футбол"!

От Меси и Роналдо най-добрият е Валерката Божинов. Я, разбирачите, кажете в колко отбора са играли Меси и Роналдо, като са толкова добри? Месито е играл само за Барселона. Ха-ха-ха! Голям играч бил. Роналдото и той в 3. Пфу! Наш Валери е играл в 14 различни отбора, бре!!! 14!!! Ето, това е футболист. Давай, Никол...опс...Валери!!! 15-тия отбор те очаква!!!

Двамата са толкова различни, че не би трябвало да бъдат сравнявани!

Когото и да попитате от Южна Америка, ще отговори емоционално за своя сънародник, а не като европеец (например)... Ако попитате още един аржентинец или латинос - няма как да не посочи Меси, а не окупатор на латинска Америка от Португалия! Меси има уникално владение и водене на топката, безспорно, но Роналдо е много по-атлетичен, много по-бърз, много по-експлозивен и комплексен, включително играе много по-добре с глава... Трудно е да се прецени, но, като комплексен футболист и като футболист, който е номер 1, независимо от смяната на отбора (!), каквато промяна на Меси не му се е налагала (от юноша), бих гласувал за Роналдо.

"но Роналдо е много по-атлетичен, много по-бърз, много по-експлозивен и комплексен, включително играе много по-добре с глава... " доста глупости си написал... как се обслужваш ежедневно?

... атлетичен, бърз и експлозивен във футбола, а и като лексикално значение, означават различни неща. Атлетичен спортист може да не бъде бърз. Бързият може да не бъде експлозивен. Моля, нека емоциите да не Ви пречат да четете...

По-комплексен!!! Много смешно. Роналдо е по-комплексиран. И може да е по-комплексен, ако говорим за комплекс от футбол и ММА.

Да, може да е по-комплексиран, може да е гелосан и странен, дори понякога по-неприятен, но аз говоря за футболните му качества...!