Бразилия завоюва трета световна титла

Волейболният национален отбор на Бразилия стана световен шампион за трети пореден път, след като на финала на 17-ия Мондиал, игран в Италия, "селесао" безапелационно размаза палача на България – Куба с 3:0 гейма (25:22, 25:14, 25:22).

Обратно в новината

Коментари - Бразилия завоюва трета световна титла | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кубинците ббяха на ниво само в отделни моменти!те извадиха касмет и срещу бг и срещу ср!на нас не ни стигна не само щастие,но и добра игра в задна линия;имахме фатални пропуски в сервиза,а и тази контузия на разпределителя ,които сащо не беше на висота! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

хехехе. урок по волеиболсметки,тактика и как се става шампион. честито на всички останали...

Силите в големия спорт са изравнени. В случая с войлебола, нашите момчета при малко по-мъдъ рподход можеха да играят финал. Тези два финалиста в никакъв случай на са каймакът на световния волейбол. Което навява на мисълта, че в случаоя се е гонил един друг ефект и резултат. Впрочем световният спорт отдавна не е почтенно занятие...

Все пак сметките за икономисване на сили дадоха резултат. На това трябва да се научим и ние. Крайното класиране можеше да е по-различно, ако бяхме изхабили по-малко усилия в груповата (началната) фаза, тогава може би Андрей Жеков нямаше да е разсипан за полуфиналите и останалите момчета можеше да са по-свежи. Така се играе когато си на турнир. Както и да е! 7-мото място си е голям резултат и трябва треньора да остане да работи за по-голям успех в бъдеще, а нови таланти ще се намерят. Ако имахме още един Матей, Владо или Андрей, щяха да се смянят през мач и да са свежи и да мачкаме наред.

Прав си, така е.

От това което видях, по-продадено първенство не бях виждал. Кубинците ако играеха така срещу нас и Сърбия - щяха те да са на 7 или 8 мо място. Нещо не мога да се съглася, че не можеха да забиват, постоянно престъпваха втора линия, а сервизите им бяха под всякаква критика.