Двубоят започна страхотно за "златистите", които поведоха с 4 точки още в началото. Впоследствие бразилците продължиха да доминират и към средата на гейма вече водеха с 6 точки.

Последва спад в играта на хората на Бернардо Резенде, но те успяха да съхранят част от преднината си и взеха гейма с 25:22, съобщи Novsport.

И втората част започна много добре за Бразилия, която поведе с 4:0 след атака на Родригао, атаки в аут на Йоандри Леал и Фернандо Ернандес и задържана топка на кубинския разпределител Райдел Йерезуело.

Въпреки усилията на кубинците, "селесао" запази преднината си до 11:6 след нова грешка на разпределителя Райдел Йерезуело и тайм-аут за Орландо Блекууд. Играта продължи точка за точка до 15:10, след което последва пускане на Бруно Резенде и 16:10.

Последваха две престъпвания на Фернандо Ернандес и Йоандри Леал и 18:10, а след това преднината нарасна до 20:11 след атака в аут на Вилфредо Леон. Независимо от втория тайм-аут на Орландо Блекууд, бразилците спокойно затвориха гейма при 25:14 в своя полза.

Третата част започна добре за Куба, която поведе с 3:1. Последваха нови силни минути за световните шампиони, които набързо обърнаха резултата и на първото техническо прекъсване вече водеха с 8:7. След паузата "златистите" продължиха да мачкат своя съперник и след няколко мощни атаки на Висото и блокада на Родригао, цифровото изражение стана 16:12 в полза на бразилците. Куба обаче съумя да намали резултата до 18:20, но впоследствие нервите на Бразилия се оказаха по-здрави и те спечелиха гейма с 25:22.

Така Бразилия победи Куба с 3:0 гейма и спечели трета поредна световна титла. За момчетата от Карибите остава среброто, докато бронзът е за тима на Сърбия. Четвърти се наредиха домакините от Италия, а пети останаха руснаците.

България пък остана едва на 7-о място, след като бе отстранена от Куба на четвъртфиналите.