Коментари - Специалния пред уникален рекорд, 9 г. без загуба | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако се считат само мачовете от първенствата, съм съгласен. Но ... ако е във всички мачове той ( неговият Челси) загуби домакинството си от Барса с 0:1 за Ш.Л. през есента на 2006г. с гол на Жули.

оп няма грешчица в заглавието, за прякорите не важи правилото за пълен член и не се членуват

Специапния е велик и ще води някога Ман Юнайтед

И на мен така ми се струва.

Като им гостува Барса напролет, ще види той "кон боб яде ли"!

СпециалнияТ- грешчица още в заглавието :)

Грешката е вярна. Ако си слушал повече в час по Бълг. ез., щеше да знаеш, че когато става въпрос за псевдоним (както е в случая) подлогът не се членува с пълен член.

Пише се "Специалния", защото това е прякор. Според българската граматика прякорите се пишат винаги с непълен член, без значение дали играят ролята на подлог в изречението.

Прякорите винаги се пишат с непълен член. Не е грешчица.

напротив, прякорите не ползват пълен член.

Прякори и прозвища не подлежат на правилото за пълен и кратък член. Справка - Моканина. :)

За псевдоними това не важи.

много си начетен, а, браво! според мен пълният член е паразитен и трябва да се премахне от българския език!!! но все пак това няма нищо общо с темата на статията - с нетърпение чакам спецялния да отнесе още някои пълен член от барса :)! п.с. правописните ми грешки идват от ш....та транслитерация на саита!!!

Прякори не се членуват с пълен член. Но, ти си злобей. Иначе Моуриньо, гадината, е прекалено добър. Като някакъв месия/демон е.

"Специалния" е съществително собствено (вторично прозвищно) име и не се членува. Сега да не кажеш, че "Кривия" от ПФК Подуене става "Кривият" когато е подлог в изречението? Не приказвай наизуст за да не се излагаш.