Шест страни предлагат треньор на България

Националният отбор на България продължава да пада, но парадоксално чуждестранните кандидати да водят тима се множат. Представители на шест страни - Сърбия, Италия, Хърватия, Русия, Германия и Словения, са се свързали с БФС с желание да лансират кандидатурите си.

Обратно в новината

Коментари - Шест страни предлагат треньор на България | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каквато ни държавата, такъв ни и футбола. Язък, че има хора които искат да има истински футбол! Истински запалянковци! За тях ми е жал. Останалите - видовете ръководства и агитки-разбойници - на сапун!

Има една поговорка, която гласи: Тези, които наблюдават от страни, виждат най-добре ставащото. Проблемите на нац. отбор са само с.едствие от проблемите на футбола в Б-я. Ако тези проблеми трябва да се кажат открито, това означава ръководството на БФС да си отиде в заслужена пенсия. След това да се започне работа по манталитета и възпитанието на самите футболисти като спортисти и хора. Да се работи по психологическата им кондиция и характер, а не да се травматизират играчите с искания за подвизи, за които не са подготвени. А треньорите да проумеят най-после, че за спортните качества и интелигентността на един отбор се съди преди всичко по играта в отбрана. Оттам трябва да започва изграждането на един отбор. Слабата игра в отбрана не може да се компенсира от добри нападатели и реализатори. А именно това е основният проблем с нац. ни отбор през всички години.

Мадански е добър избор, но и него, за краткото време като треньор на мъжкия нац.отбор, никой не го остави на мира! Както в икономиката на България, така и във футбола хората с пари си повярваха, че знаят и могат?! Така ли е? Оставете Мадански!

Младежите са още по-слаби.

Треньор ще намерим. Ако намерим и 15-16 играчи, които могат да си подават топката долу-горе добре, ще стане чудно.

Треньорът на нашия нац. отбор по футбол трябва да е българин - умен, опитен, способен да разкрие качествата на момчетата, твърд и устойчив на атаките срещу него, добър стратег и тактик! Заедно с това е наложително активна работа за развитие на масовия и детско-юношеския спорт и материално- техническата му база! Преди професионалния футбол и клубове развитието на децата е задача на семейството, училището, общините и държавата!