Коментари - 17-годишна българка влезе в топ 10 на Европа по шахмат и се класира за световното | Корнер.dir.bg

Коментари - 17-годишна българка влезе в топ 10 на Европа по шахмат и се класира за световното | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари 34

Първенството е в Израел колкото от ДИР-а са журналисти, последната съперничка на Надя е от Израел, пръвенството се игра в Черна гора, Петровац.

Браво на момичето. Пожелавам и много успехи и занапред!

Само позьори и лузъри играя шах!

Колко талантливи деца има в България с медали от конкурсите по математика, физика, шах, изглежда нещо умишлено се прави на високо държавно ниво тези хора да бъдат спирани в развитието си по-нататък. Да е живо и здраво момичети, дано да има късмет!

На кривите ракети, космосът виновен. Не говоря за конкретния случай.

Браво на момичето. Радвам се, че е постигнала не малко и й желая успех. Ще я следя, обичам шаха. Радвам се и че не е станала някаква инфлуенсърка, силиконка, Барби и пр.

В този спорт можем да сме номер 1 и то на при жени до 17 години, а при гросмайсторите. Но федерацията прави каквото може да подтиска потенциала ни. Например, къде са отворените турнири? Нали през тях младите таланти могат да се покажат и дикажат? Имам предвид младите таланти, които не са на мама и на тати в някои клуб или в БФШ.

Готвят закриване на държавата,всичко се закрива и унищожава .

Ми да. Ще влизаме в руската федерация.

Шаха е супер елементарна игра, с един вибратор вгз ставаш шампион. Трябва да се забрани, да играеш за удоволствие като таблата - да, иначе тц.

Това е една супер елементарна игра, в която за съжаление ти не можеш да биеп дори съседското куче. Може би ако добави мв нея зарче - който удари дюшаш, взема царицата на провитника, тогава ще имаш малък шанс.

Феминистките, дето се борят за равни права на жените защо поне в такива спортове или по скоро игри като шах и стрелба не искат да се състезават едновременно мъже и жени?! Уж жените били мноооооооооооого умни и недооценени като лидери в бизнеса и политиката, пък дори на шах не могат да се мерят с мъжете?!

Браво на нащо момиче !

Няма ли да има ЛГБТ турнири най-накрая?

Тая Botez сестрите дали няма да я опукат набързо?

Европейското по шах за жени тази година беше в Петровац, това е крайбрежен град в Черна гора, в рамките на община Будва. Последната опонентка на Надя или по точно Марсел Ефроимски е от Израел. Думата ми е, че Надя ама изобщо не е в Израел, но журналята толкова си могат, заглавието е трагедия. Хубавото е, че поне играта на Надя не беше и игра доста добре, за което поздравления на момичето!

Целият спорт в България е воняща старческа помийна яма от която крадливи федерации миистерства и комитети протягат съсухрените си ръчички и крадат до стотинка всичките пари за спорт на младите спортисти. Всички спортове е така без изключение за това нямаме вече спортове. Наглите съсухрени ръчички които трябва да се пречупят и откъснат ядат пият и гуляят за сметка на няколкото добри спортисти ядат от тяхните лаври и се разхождат по първенства у нас и в чужбина като усвояват за слава . Къде са Министър Председателя и Президента да връчат лично по 5000 лв награда на това дете за постиженията му .Или то няма семейство и нужда от помощ в тази криза за да си плаща сметките за вода храна тренировки и подготовка.

А, дали от това ще има някаква полза за нас?!?!? Тя докато си ходи на екскурзии в Израел, знае ли, че баба ѝ живее с 300лв пенсия и не може и парното да си плати?! А също така знае ли, че ние всички с данъците си плащаме, за да ходи там, но никой от нас не вижда за какво... Взимала някакви там медали и била в топ 10 в някаква си класация... Е, какво? Колко хора с не знам си какви дипломи се оказаха пълни профани...

За такива т.п.аци като теб няма полза. Прочети си пак малоумния коментар и ще разбереш каква е ползата

не знам си какви дипломи...Много учтиво е казал да не са гласува за ПП бе алланкоолу

Очевидно е че полза от теб няма че си се родил дори така че вземи някой по здрав сезал да не хабиш качествени въжета и на най близкият ти простор от рераа който закачиш само гледай ако се скъса са е поне 7-8 етажа та да спестиш мъките си.

Колкото има полза от футбола - слава за страната , като и прибавя невидима стойност . От тук известност на страната -> туристи, инвеститори , ръст на износа->по-голям БВП т.е. кинти за всички

Като чуя шахмат и се сещам за компютър в гъза.

Такива като теб не трябва да се раждат

Що? Аз ква вина имам, че шахматистите си слагат изчислителна техника в гъза?

Успех на момичето! Дано и държавата да помага, но се съмнявам! Кой знае колко кибици влачи тя на гърба си в някоя нашенска федерация!

Браво, Надя! Пожелавам ти още много успехи и някой ден да станеш IM, WGM, а защо не и GM. Бъди здрава и се радвай на това, което правиш! Не обръщай внимание на простаците. Има такива, дето само това си могат - да седят зад монитора и да плюят по всеки.

Браво, да мине към градинката пред народния да и покажем няколко хватки.

Не се учудвам, че за такива новини коментарите се броят на пръстите на едната ръка, а за всякакви други тъпотиш, силиконки, махленщини и т.н. направо се избиват да коментират.Друго си е да даваш акъл за жълтинки, това шах и други сфери, в които се изискват познания и интелект и някакво ниво на култура, Бай Ганьо ги заобикаля.

Само искам да ѝ кажа че образованието не е признак на интелигентност... Много хора са уж шампиони във всякакви науки и в същото време са кръгли нули в живота.

Така е, нямат време и желание да мислят сложни схеми кой как да прецакат и от къде нещо да щипнат. Това е запазена територия на мозъците без нищо за правене.

Абсолютно. За какво ти е шахмат в живота? Правят ли се от това пари? Еми не. Ми значи...?

Шахмат плюс коварство, подлост и духовна нищета: това е рецептата за т.нар. успех в живота.

Браво!